Најновије

ТИГРОВИ УШЛИ У АБУ ДУХУР: Коначни циљ операције претвара се у вишеструку победу Сиријске армије! (ВИДЕО/МАПА)

Након невероватног напредовања Сиријске арапске армије на фронту јужног Идлиба и северне Хаме, елитне Тигрове снаге стигле су до коначног циља операције - авио-базе Абу Духур.

Тигрове снаге ослободиле Абу Духур (Илустрација: Правда)

Не само да су стигли до Абу Духура, Тигрове снаге одмах су започеле и јуриш на џихадисте који се из ње још увек нису у потпуности повукли. Прве су до базе стигле беспилотне летелице Хезболаха: Са фронта су се већ појавили и снимци базе у којој се воде борбе са џихадистима: База Абу Духур, која се налази на самој међупокрајинској граници Идлиба и Алепа, од високог је стратешког значаја за САА, пошто омогућава контролу великог подручја око ње, а терористима Хајат тахрир ал Шама служила је као центар контроле целе западне линије раздвајања са владиним снагама. Сиријско Министарство одбране објавило је и снимке из данашњег продора према Абу Духуру:
Уз то, поново је покренут и напад САА са западне стране, па ће се преостали џихадисти на територији југозападно од Абу Духура ускоро наћи у потпуном окружењу, а исто ће се, највероватније ускоро догодити и са њиховим снагама северозападно од базе.

Такође, на мрежама се појавио и већи број приватних снимака сиријских војника, што наговештава да је забрана откривања положаја овим путем донекле "умекшана" и да САА на овом фронту не осећа опасност од евентуалног контранапада терористичких снага: Сиријске снаге у Харасти се не заустављају на подизању опсаде над базом моторизованих возила већ брутално настављају даље напредовање кроз Источну Гуту. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА