Најновије

ПОЧЕЛА ВЕЛИКА ОФАНЗИВА У ИСТОЧНОЈ ГУТИ: Сиријска армија на корак од ослобођења два града! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија покренула је у поподнвним часовима велику офанзиву на џихадистички џеп источно од Дамаска познатији под називом Источна Гута.

Источна Гута (Фото: ЈуТјуб)

Упркос очекивањима, највећи удар у офанзиви која се очекује од ослобођења базе моторизованих возила у Харасти, извршен је на југоисточним границама енклаве, према граду Нашабијану. У јуришу који предводе елитне јединице 4. дивизије Сиријске арапске армије (САА) већ је преузета контрола над већим бројем контролних тачака у Нашабијану и на брду Фирзат, а џихадисти Џејш ал Ислама принуђени су на повлачење.
Како наводе локални активисти, САА је до вечерњих сати успела да ослободи цело брдо, што им отвара могућност да на јуриш преузиму контролу над два километра под њивама које се налазе између Фирзата и војног депоа и тиме приморају џихадисте на повлачење из Нашабије и Хазраме. 

Јуриш сиријских снага уследио је тачно недељу дана након ноћне операције руских авиона у овој области: Како Американци формирају нову војску од остатака ИД-а и курдских јединица на северу сирије, прочитајте ОВДЕ. Извор. Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА