Најновије

СЛОБОДАН ЦЕО ЈУГОЗАПАД АЛЕПА: Ослобођено преко 100 насеља у блицкригу Тигрових снага! (ВИДЕО/МАПА)

У "блицкриг" операцији коју су снаге Сријске арапске армије (САА) и њихови савезници започели пре четири дана, целокупна територија југозапада покрајине Аепо практично је очишћена од џихадистичких "побуњеника".

Закуцавање џихадиста на југозападу Алепа (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Сиријска армија прогласила је ослобођење региона Ал Хас на југозападу покрајине Алепо. Обезбеђени су сви градови и села која се налазе на овој територији, а главне активности сада преузимају деминери. Офанзивна операција која је трајала четири дана на југозападу Алепа, практично је окончана јуче, када су сиријске снаге стигле на корак од потпуног опкољавања џихадиста у региону Хас, што им је био јасан сигнал да, упркос претњама и најаваме жестоког отпора преко својих пропагандних гласила, ипак искористе претходну ноћ како би напустили територију.

Преломни тренутак било је заузимање Тал Дамана, градића у ком се налази раскршће бројних путева који повезују покрајине Алепо, Идлиб и Хама, а за које су припадници сиријске Ал Каиде, колико јуче тврдили да ће га бранити свим силама. Притом су објавили и снимке бројних појачања упућених у тај градић. Одмах по ослобођењу Тал Дамана, сиријска команда је упутила деминере на територију Хаса, пошто џихадисти више нису имали других могућности него да се потпуно повуку из подручја у ком се налази више од стотину насеља. Зашто су Арапи на прагу подузања устанка на територији под контролом курдских снага, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА