Најновије

СРАМНА ПЕТИЦИЈА: Траже укидање власништва СПЦ над манастирима и црквама у Црној Гори (ФОТО)

Једна група грађана покренула је петицију за укидање власништва Српске православне цркве над црногорским манастирима и црквама покренута је на страници peticija24.com.

Манастир Острог (Фото: ostrog.co)

У опису петиције стоји независна и међународно призната Краљевина Црна Гора је 1918. године окупирана и анексирана од Србије.

Фото: принтскрин „Супротно међународном праву, уговорима, обичајним правним правилима и моралу, као и нормама црногорског Устава и закона, тада је престала да постоји самостална држава Црна Гора. Након тога, поред осталог, владајући кругови Краљевства СХС приступили су и реализацији пројекта успостављања Српске патријаршије. Тада је и покренут поступак укидања аутокефалне Црногорске православне цркве. Он је спроведен без легитимитета, на начин супротан нормама Устава Црне Горе (1905), тада још увек формално – правно пуноважног, те Устава Светога синода Црногорске православне цркве (1903), који је у то време, такође, био на снази“ наведено је у опису петиције. Није тајна да је овај срамни покушај напада на Српску православну цркву проистекао из самопрозване НВО Црногорске православне цркве. А шта је патријарх Иринеј рекао о гласинама о подели унутар СПЦ, погледајте ОВДЕ. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стрељање свештеника СПЦ у Црној Гори 1945.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА