Најновије

Балканска трилогија: Прича о јеврејској породици која има велики историјски значај!

"Мирис кише на балкану" , "Цват липе на Балкану" и "Смирај дана на Балкану" чине Балканску трилогију која говори о породици Јевреја који су живели на нашим просторима.

Балканска трилогија (Фото-Вулкан)

Ауторка романа, Гордана Куић унела је живот у своје ликове толико снажно да већ годинама ови романи освајају публику. Романи су имали чак и своју телевизијску адаптацију.
Преносимо вам коментаре других на ова више него значајна дела. - "Мирис кише на Балкану" јесте значајан допринос оскудној јеврејској књижевности код нас... али овај роман прераста уске границе таквог одређења и његов значај постаје знатно шири, Давид Албахари, књижевник. 
-У преобиљу ликова и мноштву епизода, "Цват липе на Балкану" неприметно одражава јединствену унутрашњу нит коју чини особена балканска јеврејска носталгија, јака духовна и емотивна везаност сарајевских и београдских Јевреја за завичај. У романима Гордане Куић Јевреји се јављају као носиоци традиционалних грађанских и урбаних вредности и племенитих староседелачких спона међу људима који су на истоме тлу дуго делили заједничку историјску коб,  Предраг Палавестра, „Јеврејски писци у српској књизевности“ -"Смирај дана на Балкану" може се читати као пажљиво изнијансиран љубавни роман, потом као роман са интернационалном темом, али и као друштвено-историјски роман о актуелним збивањима у Југославији почетком деведесетих, Симха Кабиљо, историчар књижевности.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА