Најновије

ВУЧИЋ: Нећу дозволити лажним преварантима у Београду и Србији да нас оптужују за смрт Оливера Ивановића! (ВИДЕО)

За државу Србију убиство Оливера Ивановића је терористички акт, каже председник Србије Александар Вучић. Како је казао, у име државе и своје име изражава породици најдубље саучешће.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Навео је и да је Еулексу упучено писмо са захтевом да и органи Републике Србије учествују у истрази.
- Ако погледате, и коме би убиство Оливера Ивановића одговарало, све ће вам бити јасно - каже Вучић.
Наводи и да су убице оставиле одређене трагове, и да је то разлог зашто Србија тражи активно учешће у истрази.
- Нису ни Хашим Тачи ни Рамуш Харадинај главни на Косову, већ је то господар Косова Кадри Весељи, који говори да ће Косово стижи до Ниша. Неће стићи - поручио је Вучић.
Председник Србије је навео да постоје идеје једне земље унутар КФОР-а да прекине контролу административне линије.
- Моје упозорење данас је да неки не покушају да то користе за увођење косовских безбедносних снага ни на север, нити на Косово уопште - навео је Вучић.
Он је казао да је за то потребно пронаћи "по њиховим стандардима" више од 250 Срба који желе да учествују у њима, али их немају толико.
- Они који у Приштини говоре да им је стало до Ивановића у Приштини, гонили су га четири године - рекао је Вучић.
- Ово се није догодило на територији која је под нашом контролом, али ћемо да водимо истрагу и да завршимо све што треба. То је посао у првој линији КПС-а, али ако нису способни да ураде шта треба, ми ћемо урадити - рекао је он.
Навео је и да овај терористички акт неће проћи некажњено, и да ће починиоци бити ухапшени.
- Нико Србији неће делити пацке. Тај филм нећете да развијате - навео је српски председник.
Вучић је навео да је разговарао и са градоначелником северне Косовске Митровице Гораном Ракићем, да је ситуција тешка, али да ће убице бити пронађене.
- Ко год да је убио Оливера Ивановића није Србин, па макар имао српско име и презиме. Срби у северном делу мисле да је све дошло са јужне територије. Намерно је аутомобил остављен у јужној Митровици. Неко је све ово дуго осмишљавао - рекао је Вучић.
Говорећи о будућности дијалога између Београда и Приштине, Вучић каже да је Србија увек била за разговор.
- Сваки дан ћу да им одговарам на све што причају, на сваку лаж. И њима на Косову, и овима одавде. Нећу да говорим о томе какве све ово везе има са разним судовима и суђењима у њима - навео је председник Србије.
Како је навео, "интересантно" је и поклапање датума, и истакао да сматра да је све ово што се данас десило, осмишљено раније.
- Ово је урађено на територији где нема наше ефективне власти, где они могу да спроводе истрагу... Ми ћемо свакако сазнати ко је - навео је Вучић.
Он је рекао да ће у овом случају бити истраживан свако за кога постоји "камичак сумње" да би могао да има било какве везе.
- Да сачекамо са одговором да ли је етнички мотивисано убиство или није. Ми ћемо дати све од себе да убицу пронађемо - рекао је Вучић, истакавши да ће ускоро на Косово зато што жели да "разговара са нашим народом".
Председник Србије рекао је да не зна у овом тренутку ко је убица, али и навео да неки целу ситуацију користе у неке друге сврхе.
- То раде и у Приштини, то раде и када је реч о Бриселском дијалогу, то раде и овде, то раде и неки овде... Све су то поремећени умови, реч је о чистим, лажљивим психопатама који би све урадили за власт. Нећемо дозволити ни Приштини да се поремети мир и стабилност, а нећу дозволити лажним преварантима у Београду и Србији да нас оптужују за смрт Оливера Ивановића - навео је Вучић.
Он је казао и да се дописивао са Ивановићем око подршке на прошлогодишњим локалним изборима на КиМ, као и да су се видели и разговарали у вези са запаљеним аутомобилом.
- Рекао сам му тада да ћу све да учиним да се открије ко је то урадио - навео је Вучић.
Прочитајте ОВДЕ шта је српска опозиција рекла о убиству Ивановића?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о аеродрому "Никола Тесла", односима са Српском православном црквом, плановима за Косово, путу у Европу и београдским изборима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА