Најновије

АМЕРИКАНЦИ ЗНАЛИ ЗА ЛИКВИДАЦИЈУ? Тренутак није случајан, план да се запали регион!

Из Вашингтона чије службе контролишу све приштинске званичнике, 10. јануара, упућено је упозорење грађанима САД да не путују на Косово, како дословце пише у том упозорењу „тамо се наредних дана могу очекивати терористичке акције“.
- Напади могу настати са или без икаквог упозорења. Сва јавна места могу бити циљеви. Политички мотивисано насиље може се јавити широм Косова. Тензије међу заједницама на северу Косова настављају да подстичу насиље, демонстрације и друге врсте немира у Северној Митровици, Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану – наводи Стејт департмент.
Ова порука преточена је у крвави злочин у центру Северне Митровице. Ивановић је изрешетан оружјем са пригушивачем, а убице су несумњиво професионалци.
Амерички и албански отисак уочио је британски Гардијан који пише да ће због косовског кривичног суда неки покушати да скрену пажњу јавности.
- Убиство Ивановића покреће питање затварања очију међународних мисија на Косову пред организованим криминалом. Тензије су у порасту пошто је влада у Приштини покренула иницијативу за укидање Специјалног суда за ратне злочине ОВК, пред којим би се могли наћи припадници политичке елите – пише угледни британски лист.
Марко Ницовић тврди да је амерички потпис очигледан.
- Вашингтону је циљ да на Косову владају хаос и насиље како би могао да са те територије ради шта хоће. Сасвим сигурно су знали да се спрема убиство Ивановића и да ће то подићи етничке тензије. Они ће кочити истрагу како би заштитили своје пријатеље – каже Ницовић.
Спољнополитички новинар агенције Ројтерс Јакша Шћекић има сличан став.
- Службе безбедности попут БИА, ЦИА, ФСБ и друге у могућности да открију налогодавце и ко је то смислио. Убиство Ивановића коинцидира са почетком рада Специјалног суда за злочине ОВК, са преговорима у Бриселу и покушајима стварање косовске војске. Онај ко је смислио да убије Оливера узбуркао је све живо, а политичке последице које може да произведе су крајње озбиљне, док регион може лако да се запали.
Прочитајте ОВДЕ кога Војислав Шешељ окривљује за овај злочин?
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о убиству Оливера Ивановића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА