Најновије

УСТАЛИ И ВАСОЈЕВИЋИ! Српско племе кренуло ка Ђурђевим Ступовима, специјалци круже Бијелим Пољем (ВИДЕО)

Кренули су и Беранци. Сабирају се из околних места — из Будимље, Полице, Дапсића… Реке људи сливају се у заједнички крсни вход до манастира Ђурђеви ступови, где ће бити служен молебан Пресветој Богородици.

Беране (Фото: фејсбук/принтскрин)

У центар града и код зграде полиције колоне оних који су кренули из разних месних центара придружиле су се и састале, тако да је улица Душана Радовића, која води према манастиру, била пуна читавом ширином и дужином.

Грађани су узвикивали "Не дамо светиње!" и носили иконе и транспаренте. Литија и молебан су протекли у најбољем реду. Присуство полиције на улицама није било веће него обично, иако су у Беране пре три дана пристигли припадници Посебне полицијске јединице из Подгорице.

Прва литија и данас креће из Бијелог Поља. Без обзира на велико присуство специјалних снага које су пре неки дан стигле из Подгорице, народ је и данас масовно изашао на улице. Како наводе очевици - блиндирана возила непрестано круже градом.

И данас је центар окупљања верника у Бијелом Пољу била црква Светих апостола Петра и Павла. Више од 10.000 људи и данас се окупило како би показало свој протест против контроверзног закона о слободи вероисповести.

Литију од цркве Шанчева, са тромеђе Јабучно, Бојиште и Церово, дугу 15 километара, предводио је свештеник Никола Скопљак.

Прочитајте ОВДЕ  зашто се тресе Црна Гора.

Извор: rs. sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА