Најновије

СРАМОТА ВАТИКАНА: Папа штити педофиле!?

Папа Фрањa разбеснeо је жртве црквених педофила својом одбраном бискупа Хуана Бароса, уз напомену да ће поверовати да је Баросо заташкавао педофилију тек када му дају директне доказе.

Папа Фрања (Фото: Pixabay)

Папа је, наводе чиленаски медији, оптужио жртве злогласних педофила у чилеанској католичкој цркви за клевету. Он поручује да су, док не види доказ да је бискуп Барос заташкавао злочине свештеника Фернанда Карадиме, све оптужбе против Бароса - клевета. Папина изјава шокирала је становнике Чилеа те жртве педофилије у цркви.
"Како сам могао да снимим `селфи` или фотографишем како ме Карадима злостављао, а Хуан Барос и остали гледали и ћутали", упитао је на твитеру Хуан Карлос Круз, једна од жртава. Он тврди да "папа прича о искупљењу греха према жртвама, али да се ништа није променило, па се папина молитва за опроштај показала као испразна". Карадимине жртве пријавиле су црквеним властима 2002. године да их је "љубио и дирао" у жупи у Сантјагу, али им нису поверовали.
Ватикан је покренуо истрагу 2010. године, када су жртве изнеле своје оптужбе у јавност. Папа Фрања изазвао је скандал када је 2015. именовао једног од оптужених Хуана Бароса за бискупа у Осорну. Како украјинска војска у Хрватској изучава искуство операције ''Олуја'', погледајте ОВДЕ. Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарни филм: Срамота католичке цркве
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА