Најновије

СВИ СУ МИСЛИЛИ ДА СУ ГОТОВИ А ОНИ НАДИРУ: Јуриш црних застава на северозападу Сирије, за 12 сати ИД освојила 25 села (МАПА)

Иако су сви веровали да је пораза на Еуфрату значио крај ИД, ове терористичка организација доживљава своју експанзију и то на северозападу Сирије, у провинцијама Хама и Алепо.

Исламска држава (Фото: Јутјуб)

Користећи масовно повллачење снага конкурентске терористичке групе Хаџат Тахрир ал Шама, Исламска држава запосела је велики број села и велику територију северу Хаме и на југозападу провинције Алепо. Само у последњих 12 сати, ИД је запосела 25 нових насеља из којих су побегли терористи ХТШ. Територија ИД се шири великом брзином иако ће након пуног повлачења ХТШ она бити у потпуности опкољена Сиријском арапском армијом. САА је тренутно заузета офанзивом на војну базу Абу Дахур тако да не предузима офанзивне акције на ИД осим оних усмерених на одбијање напада ове терористичке организације на своје положаје код Сињара. Последњих дана сведоци смо да су акције ХТШ биле координисане са ИД у покушају пресецања линија снабдевања САА јужно од Абу Дахура. Упозорење Војске Србије Албанцима и КФОР-у због ситуације на Косову и Метохији погледајте ОВДЕ. О фронту у Харасти читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Новинар који подржава терористе под ватром сиријске авијације.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА