Најновије

ОРУЖЈЕ КОЈЕ МЕЊА “ПРАВИЛА ИГРЕ”: Ево зашто се Америка плаши руског С-400 (ВИДЕО)

Угледни часопис “Национални интерес” назвао је руски С-400 "Тријумф" оружјем које мења "правила игре".

С 400 (Фото: Министарство одбране Русије)

Као што је наведено у чланку, “С-400” надмашује западне пандане на неколико начина.
Прво, руски модел може покренути неколико противавионских вођених ракета различитих распона одједном. Конкретно, аутор набраја четири такве ракете, чији распон достигне 40, 120, 250 и 400 километара.
Амерички "Патриот" способан је да покрене пројектиле са распоном лета од само 96 километара.
Друго, “Национални интерес” примећује одличне перформансе једне од зенитних ракета (9М96Е2 са опсегом од 120 километара), коју може покренути С-400. Публикација пише да такав пројектил не само лети брзином од пет километара у секунди, већ је способна и да пуца на циљеве који лети на висини до пет метара изнад земље.
Као што је рекао један од водећих војних стручњака Карло Коп, С-400 може бити опремљен посебним радарима дизајнираним за победу модерних авиона типа Ф-22 и Ф-35.
Истовремено, публикација наглашава да развој С-400 омогућава Русији да има релативно малу флоту ловаца у поређењу са Сједињеним Државама и земљама НАТО-а.
Стручњаци такође примећују да руски противавионски ракетни систем представља стварну претњу комплексима радио-детекције у ваздушном саобраћају САД-а и неких других земаља НАТО-а. Конкретно, публикација пише о америчком авиону за откривање радара са дугим дометом “Boeing E-3 Sentry”, рањивом у односу на “С-400”.
“С-400” такође може срушити балистичке ракете, што је, како кажу стручњаци, главни разлог намере Саудијске Арабије да купи овај систем.
Генерално, Национални интерес назива правим пробојем закључивање уговора између Русије и неких чланица НАТО-а (Грчка и Турска), као и традиционалних партнера Сједињених Држава путем војне техничке сарадње (Саудијска Арабија и Уједињени Арапски Емирати) за снабдевање војне опреме.
Сумирајући, аутор подсећа на недостатак бриге у америчким вишим круговима у вези са растућим интересовањем за руски “С-400” у свету.
Русија спремна да обузда нову војну стратегију Америке. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА