Најновије

ПЕРФИДНА СТРАТЕГИЈА: Ко лансира нову морбидну верзију убиства Оливера и умешаности Русије?

Колико је Западу али и онима који су у њиховој служби са ових простора стало да на сваки начин облате Русију, види се из морбидних покушаја да окриве ту државу чак и за убиство Оливера Ивановића.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Општа хајка против Русије која траје већ дуже од годину дана у Америци, преноси се и на Балкан. Последња у низу потекла је од приштинског адвоката Азема Власија, који је оптужио не само Србију већ и Русију за убиство српског политичког лидера Оливера Ивановића.
Иако Власи није објаснио на основу којих доказа је рекао то што је рекао, лавина је покренута, а убиство Ивановића морбидно је почело да се употребљава као оружје против Русије. Није изненађење да то покушавају Албанци, али јесте да се овакав став може чути и у неким круговима у Београду.
Питање је ко и зашто жели да повеже Русију са убиством Ивановића? Каква се то закулисна игра протура, без доказа, чињеница, аргумената?
Мирослав Лазански, политички коментатор, за Спутњик примећује да је веома интересантно да су сви они који потенцирају наводну умешаност Русије у овај догађај, врло често били гости Америке, по различитим основама.
„Да ли су то била нека предавања, семинари или курсеви и тако даље, није ни важно. И то се може фактографски истражити и постоје фактографски докази за то. Тако да мене то од њих не изненађује. Али такве тврдње су не само безобразне, већ су умоболне фантазмагорије. То је невероватна дрскост и безобразлук, али, нажалост, на нашој јавној сцени све је могуће. Какве везе Русија има са убиством Ивановића?! То је стварно невероватно! Какве то елементе било каквог утицаја има Русија на Косову? Никакве!“, каже Лазански.
Ова „веза“ добро је дошла очигледно Американцима, који су веома упорни, иако за то не износе ниједан доказ да је Балкан под руским утицајем. У том контексту, Русија је крива за сва дешавања од Црне Горе, преко Македоније па до Босне и Херцеговине. Било је само питање времена када ће тај „руски утицај“ стићи и до Косова. Та прилика им се указала убиством Ивановића. Тако је у медијима у региону, који су пренели писање њујоршког „Обсервера“, где је освануо коментар бившег америчког агента Националне сигурносне агенције (НСА), који је, анализирајући убиство Ивановића, рекао да не очекује да се починилац открије, али да је могућа, „повезаност атентатора с режимом руског председника“ (?!).
Своје мишљење објаснио је тиме да је на Балкану снажан руски утицај, као и да Кремљ подржава косовске Србе. Како каже, са Ивановићем су умрле и све наде за „смирење односа Београда и Приштине“, јер Русији „одговара такав статус“.
Поруке пензионисаног америчког агента Лазански не може да тумачи другачије него речима да ништа друго није ни могло да се чује са те стране у време када влада општа антируска хистерија.
„ У том светлу смешно је узимати за релевантну изјаву било којег, бившег или садашњег агента НСА. Такве изјаве се само уклапају у антируску кампању у Америци и не могу да буду кредибилне“, каже Лазански.
Он подсећа да је довољно погледати најновију америчку стратегију која јасно каже да су највећи противници Америке — Кина, Русија, Северна Кореја и Иран.  Када имају тако јасну стратегију, каже Лазански, онда је сигурно да из Америке не може да дође никаква позитивна или неутрална изјава. Све ће бити антируске, закључује Лазански.
Прочитајте ОВДЕ нову колумну Лазанског о томе како ЦИА штити ОВК.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Оливер Ивановић је спасио северни део Косова.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА