Најновије

ОМЕКШАЛИ ПРЕД ТУРСКОМ НАЈЕЗДОМ: Курди спремни да препусте Африн Асаду?

Високи курдски званичник у Африну позвао је преко телевизије Ал Мајадин сиријске власти да уведу своје оружане снаге у тај северозападни регион Сирије.

Курди спремни на предају Асаду (Илустрација: Правда)

Он је за за либанску телевизију рекао да ЈПГ у Африну никада није видео непријатеља у сријским властима и позвао Дамаск на постизање договора. - Сиријска армија је добродошла на целој територији рекиона Африн, по договору са Владом Сирије, рекао је функционер ЈПГ-а.
- Сиријске власти никада нам нису биле непријатељ. Ми само желимо да будем део политичког решења у Сирији и наше оружје ће бити предато сиријским властима, када се политичко решење и догоди, додао је. Он се додатно оградио и од курдских организација на североистоку Сирије, нагласивши да ЈПГ у Африну никада није био део америчке коалиције и да никада нису добили оружје од њих, те да основу њихових оружаних снага чини оружје које су добили управо од сиријских власти, пренео је Ал Мајадин. Пар сати након што се ова изјава појавила у медијима, реаговао је шеф ЈПГ-а за Африн Бахјат Абдо, који је нагласио да никакав споразум са Сиријском армијом није постигнут и да би сваки такав договор био објављен преко проамеричког СДФ-а, чиме је потврдио своју лојалност овој организацији. - Сами ћемо зауставити турску најезду, нагласио је Абдо. Он, ипак, није рекао да до изјаве Ал Мајадину није дошло, што наговештава да у курдским редовима постоји подељенос по овом питању, али и да тренутни врх управе Африна није спреман на постизање компомиса са Дамаском. Како се застава Сирије већ нашла у сред најљуће борбе између Курда и Турака, погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мора се признати да, бар по опреми, не личе на оне са истока. ЈПГ у борбама са турским освајачима:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА