Најновије

Скандал у Инџирлику: Американци куповали турску децу

Коментаришући приче да турску децу наводно продају америчким војницима у бази Инџирлик, становник те области Махмут Акар тврди да је то тачно, наводећи да би циљеви те трговине могли да буду прекрштавање деце и њихова инструментализација против Анкаре.

Амерички маринци у Турској (Фото: islamicinvitationturkey.com)

Почетком јануара турски медији су објавили приче о америчким војницима из војне базе Инџирлик који наводно купују децу из Турске, одводе их у САД и прекрштавају у хришћанство.
Махмут Акар, власник мале трговачке радње у области Инџирлика у турској провинцији Адана, изјавио је за Спутњик Турска да су амерички војници куповали турску децу од 1980. до 1995. године.
Тврди да су му амерички војници дали понуду да им прода своју тек рођену децу.
„Знам да су амерички војници узели децу од великог броја фамилија у Инџирлику. Куповали су и дечаке и девојчице. Хтели су да купе моју новорођену кћерку и сина, али нисам пристао. Рекао сам им да не бих продао своју децу ни да ми понуде све богатство света“, рекао је Акар.
Додао је да је „више пута био сведок“ продаје турске деце америчким војницима, али да не жели да наводи имена родитеља „продаваца“, јер су се нашли у „веома срамној ситуацији“.
„Они који су дали своју децу америчким војницима сада се стиде и ћуте. Ако откријем њихова имена, они неће бити у стању да погледају људе у очи. Те породице веома жале зато што су продале своју децу, али сада ништа не могу да учине јер је немогуће да нађу своје малишане“, рекао је Акар.
Према његовим речима, амерички војници који су купили турску децу могли су их продати мафијашима који се баве трговином људским органима. Додао је да су „људи који су купили ту децу могли да ураде с њима шта су хтели и да почине било какав злочин“.
Подсећајући да је од 1980. до 1995. године америчка војска била у врло блиском контакту са локалном становништвом, Акар је приметио да у то време режим посета бази Инџирлик није био тако рестриктиван.
„Пошто су амерички војници често били у контакту са локалним становништвом у селу Инџирлик, имали су прилику да осмотре децу и нађу прави приступ њиховим родитељима. Обично су куповали децу узраста између године и две, а понекад и новорођенчад. Циљ им је био да их преобрате у нову веру и да их окрену против Турске“, додао је он.
Истакао је да су амерички војници радије бирали породице са финансијским проблемима, јер им је циљ био „да што пре купе децу“.
„Одвозили су их у Америку теретним авионима. У то време улазак у базу и излазак из ње био је лак задатак и америчка војска могла је да изведе било кога из базе. Нико није мотрио ни контролисао шта се дешава у бази“, закључио је Акар. Америка руши истрагу која би открила паклену тајну Блиског истока. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турска база - Инџирлик
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА