Најновије

ЏИХАДИСТИ ТОТАЛНО РАЗБИЈЕНИ НА ИСТОКУ СИРИЈЕ: Невероватан број убијених екстремиста само у јануару

Јануар 2018. године се показао као бруталан почетак Нове године за ИД, непосредно након великих војних катастрофа и територијалних губитака терористичке групе током 2017. године у Ираку и Сирији.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Са обе стране реке Еуфрат у првом месецу 2018. године, губици које је ИД претрпео током више битака против сиријских про-владиних снага, као и снага под вођством САД-а, износе укупно око 400 бораца убијених у акцијама.
Интересантно је да, за разлику од 2017. године када су сиријске про-владине снаге уништиле највећи део ИД током великих офанзивних операција у провинцијама Алепо, Хомс, Хама, Рака и Деир ез Зор, тренд који се појавио 2018. године јесте да су снаге под заштитом САД нанеле највећи ударац ИД до сада.
То је углавном због стратешких околности, односно чињенице да је највећи и најактивнији бастион ИД у источној Сирији - око 3.000 милитаната (неки извори кажу 4.000) - налази се на источној обали реке Еуфрат, где делују против њих арапске и курдске паравојне групе.
У том смислу, Сиријска арапска војска и припадници паравојних снага убили су око сто припадника ИД током очајничких напада (сви су пропали) у циљу заузимања градова и села западно од Еуфрата, као и током свакодневних сукоба .
На источној обали реке бесни рат. Овде су главне борбе за неколико кључних градова и села (на пример, Гараниџ, Ал-Бахрах и Хаијин) између терориста и снага под контролом САД због којих је ИД изгубила око 300 бораца у јануару.
Руски пилоти показали екстремно пуњење горива у лету при брзини од 600км/ч. Тај снимак можете погледати ОВДЕ.
Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Невероватно дејство руског оружја у Сирији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА