Најновије

ШЕШЕЉ О НАТАШИ КАНДИЋ: За њу је колац, а не Нобел!

Наташа Кандић је за колац, а не за награду, поручује Војислав Шешељ, лидер радикала, бесан због тога што су двојица америчких конгресмена из редова Хилариних демократа номиновала председницу ФХП за Нобелову награду за мир.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Иницијативу да се Кандићева награди покренули су сенатор Роџер Викер и познати албански лобиста Елиот Енгел, осведочени мрзитељ Срба и конгресмен у кога Клинтонова има највише поверења.
- Ја бих Наташу Кандић кандидовао за глогов колац. И у том случају лично бих се потрудио да се набави што бољи глогов колац, лично бих га обликовао и зашиљио и са великим задовољством бих је натакао на тај колац - рекао је Шешељ.

Велике заслуге

У образложењу некадашње перјанице администрације Клинтонових захтевају да се Кандићева награди јер су њеном заслугом злочинци процесуирани у Хагу.
- Документација о злочинима на просторима бивше Југославије коју је Фонд за хуманитарно право доставио Хагу била је кључна за спровођење правде како на Међународном кривичном суду за бившу Југославију тако и на судовима за ратне злочине у земљама региона - пише у писму упућеном норвешком комитету за доделу Нобелове награде.
Истина је, међутим, да се НВО Наташе Кандић искључиво бави оптуживањем Срба за ратне злочине и лобирањем за улазак наше државе у злочиначки НАТО пакт. Последња у низу акција ове активисткиње за људска права било је залагање да се генерал Љубиша Диковић оптужи за ратне злочине у БиХ и на Косову.

Услов: Згази Србе

С друге стране, посланик СНС Владимир Ђукановић каже да је очито да Нобелову награду може да добије свако ко је на линији политике САД.
- Што више Срба уништиш, згазиш и нагрдиш, веће су шансе да је добијеш. Награду слободно можемо да преименујемо у награду Хилариних демократа - закључује Ђукановић.
Номинована Кандићева пак каже да јој предлог албанског лобисте делује "нестварно".
- Имамо у виду каква је ситуација на пољу транзиционе правде у свим државама на подручју бивше Југославије, врло мало смо сви урадили, тако да нам се овај предлог за Нобелову награду чини нестварно и није у складу са оним докле смо после свих тих ратова жртава, после 25 година, стигли... Нисмо се баш много померили - рекла је Кандићева.

Ставови Кандићеве за које је Амери часте

-Радован Караџић је гори од Хитлера
-Младић треба да буде осуђен на доживотни затвор
-Политичари не би требало да критикују рад Хашког трибунала
-Делови образложења ослабађајуће пресуде Шешељу противе се здравом разуму попут оног да је говор Шешеља у Скупштини Србије, када је изрекао да неће убијати Хрвате, већ да ће их спаковати на камионе, па нека они виде шта ће, само политичко мишљење.

Енгел, наследник Клинтонових

-Елиот Енгел је албански лобиста и најгласнији заговорник политике Клинтонових
-попут Била и Хилари Клинтон, један од најгласнијих заговорника независног Косова
- у више наврата истакао да је Србија "неспремна да се суочи са својим злочинима из прошлости"
-захтевао повлачење оптужнице против Рамуша Харадинаја
-затражио од САД да промени став по питању формирање војске Косова
приштинске власти после булевара Клинтону, једну улицу у Пећи назвале по њему. Руско-кинеска Алијанса ушла у Пакистан, САД губе кључног савезника у Јужној Азији. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шешељ- Ана Брнабић да личним примером подигне наталитет у Србији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА