Најновије

ДАЧИЋ НАРЕДИО ХИТНУ КОНТРОЛУ: "Чешљају" се амбасаде, све од финасија до безбедности

Тим Министарства спољних послова задужен за надзор рада наших амбасада и конзулата широм света, на чијем је челу државни секретар МСП Ивица Тончев, започео је са ванредним надзорима рада у дипломатско-конзуларним представништвима, пишу данашње "Вечерње новости".

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Контролори" су до сада ненајаваљено обишли амбасаде у Бечу и Братислави, а предвиђено је да се у наредном периоду ради провера што више наших дипломатских "филијала", не само у Европи већ и на удаљенијим дестинацијама.
Тим који предводи Тончев припрема детаљне извештаје о сваком надзору који се, са препорукама, достављају шефу дипломатије Ивици Дачићу.
Према речима саговорника, све ће неправилности бити забележене, а у зависности од евентуалних пропуста шефовима и запосленима у ДКП прете озбиљне санкције, док тамо где надзор покаже да је све било "под конац" биће изречене похвале и препоручене награде за амбасадоре.
То ће се односити на она ДКП која функционишу беспрекорно и која показују проактивност у промоцији интереса земље.
Према писању "Новости", "чешља" се апсолутно све - од финансија до безбедности наших ДКП и нивоа комуникације која се остварује са земљом пријема, као и са нашим расејањем.
Амбасадори нису са великим одобравањем прихватили акцију ванредних контрола а посебно су задовољни "фактором изненађења", односно тиме што се провере дешавају изненада и без најаве, пише београдски дневник.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Вучић захвалан Курцу?
Извопр: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић о хрватској ноти: Запрепашћен сам таквим лицемерјем и безобразлуком
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА