Најновије

ПОГАЗИЋЕТЕ СОПСТВЕНЕ ЖРТВЕ: Вулин позвао Црну Гору да не шаље војску на Космет!

Министар одбране Александар Вулин оценио је да би Црна Гора требало да се уздржи од слања штабних официра у НАТО мисију Кфора на Косово и Метохију, без претходног договора са Србијом. Поводом посете председника Александра Вучића Загребу, поручује да није убеђен у искреност и добре намере Хрватске.

Александар Вулин (Фото: Министарство одбране)

- Заиста бих замолио да се уздрже од тога, да не раде такве потезе, а да не питају Републику Србију, јер ако то буду урадили сигурно неће помоћи ни дијалогу, сигурно неће помоћи стабилизацији на нашем простору, а сигурно неће помоћи побољшавању односа са државом Србијом, истакао је Александар Вулин. Савет за одбрану и безбедност Црне Горе је у петак утврдио предлоге одлука о упућивању припадника Војске Црне Горе у међународну мисију у Авганистану и два штабна официра у мисији Кфор на Косову, пренели су подгорички медији. - Ја бих најлепше замолио црногорску државу и црногорско Министарство одбране да још једном размисли и да не шаље војску на Косово и Метохију, изјавио је Вулин током посете Бачкој Тополи, одговарајући на новинарско питање. Они врло добро знају, додао је министар одбране, да је Косово и Метохија део државе Србије по резолуцији УН 1244. - Подсетићу их чак да су за време НАТО агресије били део исте државе и да су и грађани Црне Горе били убијани од стране потпуно истог агресора, рекао је Вулин, а пренело Министарство одбране.

"Нисам убеђен у искреност Хрватске"

Министар одбране каже и да није убеђен у искреност Хрватске, чија председница је председнику Србије Александру Вучићу упутила позив за посету. - Не верујем да ће тамо бити дочекан онако како заслужује човек који долази с поруком мира и човек који се врло често супротстави јавности у Србији, да би омогућио да се разговара и да се у Хрватској чују неке боље речи и чују неки бољи тонови, рекао је Вулин одговарајући на новинарско питање. Истакао је да није убеђен у искреност и добре намере, на првом месту зато што је хрватска Влада ову посету покушала "да отежа, да је спречи и да је учини лошом, тражила некакве бесмислице и тражила сваки начин да до посете суштински не дође", саопштило је Министарство одбране. Вулин каже да би веровао у искреност хрватске стране "да су били у стању најпре да се уздрже од мржње". - Веровао бих да су јединствено иступили пред председника Вучића, да су понудили конкретне теме о којима ће да разговарају, да су понудили да кажу да је време да се Бечки уговор коначно спроведе, да кажу да ће разговарати о исплати свих заосталих пензија, о враћању имовинских права протераним Србима, да ће им омогућити да се њихова имовина поново врати, да се њихов радни стаж уплати, онда бих био већи оптимиста, додао је Вулин. Напомиње да се боји да у Хрватској председник Вучић нема саговорнике с друге стране. - Искрено мислим да не треба да иде зато што толика количина мржње која га тамо очекује и толика количина мржње према њему и према Србима је нешто што није цивилизацијски. Хрвати имају због чега да се извињавају, ми то никада нисмо тражили, а они покушавају да саботирају и ову посету. Једноставно, сумњам у њихову искреност, рекао је министар Вулин. Украјинска служба безбедности тврди да је ликвидирала једног од осморице Срба који се налазе у Донбасу у оквиру снага руске приватне војне јединице Вагнер. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су падале НАТО бомбе на Црну Гору 1999.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА