Најновије

СНАБДЕВАЈУ ОРУЖЈЕМ СИРИЈУ И МЈАНМАР: Северна Кореја стекла 200 милиона долара кршећи санкције УН

Северна Кореја је кршећи санкције УН у 2017. стекла готово 200 милиона долара захваљујући илегалном извозу, показује поверљиви извештај независних монитора УН, који су истовремено оптужили Пјонгјанг да снабдева оружјем Сирију и Мјанмар, преноси Ројтерс.

Северна Кореја (Фото: Синхуа)

Извештај комитету за санкције Савета безбедности УН, у који је агенција имала увид, такође показује да је Северна Кореја слала угаљ у луке у Русији, Кини, Јужној Кореји, Малезији и Вијетнаму, махом користећи лажну документацију, која је као земљу порекла угља наводила земље као што су Русија и Кина уместо Северне Кореје.
Савет безбедности је једногласно пооштрио санкције Пјонгјангу од 2006. у настојању да сузбије финансирање нуклеарног и ракетног програма, тиме што је забранио извоз угља, олова, гвожђа, текстила и морских плодова, и ограничивши увоз сирове нафте и производа од бензина, подсећа Ројтерс.
У извештају монитора УН на 213 страна се наводи да Северна Кореја заобилази санкције и најновије резолуције УН користећи глобалне канале снабдевања нафтом, стране држављане као саучеснике, регистре офшор компанија и међународни банкарски систем.
Прочитајте ОВДЕ на какве то опасне намере САД упозорава Северна Кореја?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 15 чињеница о Северној Кореји.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА