Најновије

НИЈЕ УБИЈЕН ВЕЋ...: Руски пилот се разнео гранатом у Сирији да не би пао у канџе џихадиста! (ВИДЕО)

Руски пилот чији је авион срушен у Сирији, ипак није убијен, већ се сам разнео гранатом, навело је руско министарство одбране.

Тренутак када је пилот активирао гранату (Фото: Јутјуб)

Како пише "Дејли мејл" пилот чије је име објављено, Роман Николајевич Филипов, снимљен је како потпуно опкољен екстремистима виче: "Ово је за наше момке!", а затим се чује експлозија и види дим.
Виде се и његова документа, као доказ о његовом идентитету.
Пилот руског авиона Су-25 оборен је изнад провинције Идлиб, тачније града Саракиба. Он је преживео пад летелице након катапултирања, али је пао на територију џихадиста.
Према неким информацијама, борио се против џихадиста, убио двојицу и испалио цео шаржер пиштоља пре него што се убио.
Претходно је објављено да су га екстремисти убили, а наводно су неки од њих објавили слику његовог тела на друштвеним мрежама.
Сиријска Опсерваторија за људска права саопштила је да се пилот катапултирао пре пада и да је заробљен, али је те наводе је демантовало руско Министарство одбране које је навело да је пилот убијен.
Мајор Роман Филипов је са Крима и био је предложен за државно признање због специјалних операција које је изводио у Сирији.
Одговорност за рушење његовог авиона преузела је група Тахрир ел Шам, која је повезана са Ал Нусра фронтом, међутим и друге побуњеничке групе су навеле да су управо оне срушиле његов авион.

Жестока одмазда руске војске

Руски авиони у недељу увече интензивирали су своје нападе на градове које држе побуњеници у сиријској северној покрајини Идлиб, дан након што су побуњеници оборили руски борбени авион.
Извори из цивилне заштите тврде да су ваздушни напади погодили места Масран и Кафр Нубл, као и градове Саракиб, Марат ал Нуман и главни град истоимене покрајине Идлиб, при чему је од стране спасиоца који претражују рушевине пријављено неколико смртних случајева те на десетине повређених грађана.
У Марат ал Нуману је погођена болница, а према исказима сведока и становника, најмање пет људи је погинуло у другом нападу који је погодио стамбену зграду у Кафр Нублу. У главном граду Идлибу, према наводима једног сведока, срушена је петоспратница, при чему се страхује да је погинуло најмање 15 особа.
Погледајте ОВДЕ снимак казнене групе 15 руских авиона у Идлибу.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте моменат обарања авиона и катапултирања руског пилота.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА