Најновије

ПЕНТАГОН ПРИЗНАО НЕМОЋ: Русија има супериорнији ПВО

Путин је недавно нагласио да Русија мора постати лидер у војној области.

Топољ (Фото: Министарство одбране Русије)

Након што су пре пар дана признали да су изгубили предност у развоју хиперсоиничног оружја (више о томе читајте ОВДЕ), из Пентагона је стигло још једно признање: супериорност руског ПВО система.
"Америчке оружане снаге нису спремне да одбију постојеће изазове који долазе из Русије", рекао је сарадник Центра за нову америчку безбедност Пол Шаре у Комитету за оружане снаге Представничког дома САД.
Они су признали да Русија улаже велика средства у модернизацију сопственог потенцијала за наношење високопрецизних удара великог домета, као и за модернизацију система ПВО, средстава и метода за вођење радиоелектронске борбе.
Подсетимо, недавно је руски председник Владимир Путин казао да је Русија има скоро 60% модерног наоружања, те нагласио да морају постати лидери у војној области. 
Руски војни званичници су такође нагласили да ће имати одговор за нову нуклеарну доктрину САД.
"Русија може оперативно да реагује на распоређивање нуклеарног арсенала у базе САД и НАТО-а у Источној Европи и на Балтику. Она има такве техничке могућности", нагласио је Клицевич.
У Калињинграду је пре пар дана допремљен "Искандер М", а дуж западне границе већ се налазе "С-400". Такође, према најавама, руска војска би ускоро требала да буде опремљена моћним ракетама "Циркон".
На интернету су се појавили снимци руског Су-25 у тренутцима пре обарања изнад покрајине Идлиб у Сирији. Тај снимак можете погледати ОВДЕ.
Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА