Најновије

ДВЕРИ И ДЈБ СА "КОРУПТОЛОМЦА" КРЕЋУ У ОСВАЈАЊЕ БЕОГРАДА: 30 година су на власти једни исти људи, време је за нове! (ФОТО)

Данас су представници листе Доста је било и Двери - „Да ови оду, а да се они не врате“ - званично започели кампању за предстојеће градске изборе, крстарећи београдским бродом „Коруптоломцем“.

Саша Радуловић и Бошко Обрадовић на "Коруптоломцу" (Фото: Двери)

Циљ крстарења је да се укаже на примере бројних тешких корупционашких афера, распродаје и уништавања јавне имовине у Београду, попут Београда на води, Луке Београд, Савског насипа и Аде Хује, наводи се у саопштењу Двери издатом овим поводом.
Осим представника коалиције, изјаве су дали и представници УГ „Савски насип“ који су говорили о проблему бесправне градње на Савском насипу, а током пловидбе изнети су и конструктивни предлози како да се ово квалитетно градско грађевинско земљиште најбоље искористи у интересу престонице и свих Београђана. Председник Двери Бошко Обрадовић истакао је да је коалиција Двери и Доста је било оставила своје идеолошке разлике по страни, зарад општег добра свих Београђана.

- Спајају нас борба против криминала, корупције и страначко-паразитског система. Хоћемо да истерамо на чистац све који су одговорни за пљачку народа, града и државе. Ми смо истинска алтернатива и садашњој и бившој власти. Ко не воли ни Вучићеву власт, али не жели ни повратак на време власти ДС – има нашу коалицију Доста је било и Двери, истакао је Обрадовић. Он је нагласио да ни рубни делови Београда никако не смеју бити запостављени, као и да је потребна подршка домаћој пољопривреди и задругарству, јер се тиме бави велики број Београђана који живе на селу и у приградским насељима.

- Сви они који живе у Лазаревцу, Младеновцу, Гроцкој, Обреновцу или Сопоту морају да осете корист од тога што живе у Београду, а не да их градска власт пљачка. Једино решење је децентрализација и да се свим београдским општинама врате изворни порески приходи и имовина, нагласио је Обрадовић. Лидер Доста је било Саша Радуловић подсетио је да су већ дужи временски период на власти једни исти људи. - Тридесет година на власти се смењују једни исти политичари. Показали су колико могу, ми мислимо да може много боље и желимо да уведемо ред. Ми смо поштени људи, пронашли смо ствари које нас спајају и бавимо се политиком због наше и ваше деце, поручио је Радуловић.

Он је указао и на пљачкашку приватизацију „Луке Београд“. - Лука Београд заузима преко 200 хектара градског грађевинског земљишта чија се вредност превазилази милијарду евра. У пљачкашкој приватизацији поклоњена је будзашто, истакао је Радуловић. Први на листи ДЈБ и Двери - „Да ови оду, а да се они не врате“, Војин Биљић казао је новинарима да ће током крстарења брод проћи поред бројних „симбола нашег губитништва“, од којих је, на првом месту, издвојио „Београд на води“, који, како је казао, симболизује "колико дубоко може да се потоне када погрешни људи воде град".

Биљић је додао да та коалиција креће у кампању са Савског пристаништа због симболике, односно јер Београдски победник представља шта све може да уради град Београд, јер је симбол победе града и Београђана. - Верујем да се можемо окренути победи тек након што губитнике пошаљемо у историју, рекао је Биљић. Кандидат са листе ДЈБ и Двери Срђан Ного је казао да сваки посетилац Београда као највећу знаменитост зна за место где се они данас налазе, а то је ушће реке Саве у Дунав, подно Калемегдана.
Ного је додао да је кандидат листе Српске напредне стране Горан Весић, који је и актуелни градски менаџер, први пут на власт у граду Београду дошао 1996. године и да је он 22 године после тога и даље „алфа и омега“ у граду Београду.

- За 22 године, мање-више сви политичари и све политичке странке које данас имамо у понуди смењивале су се на власти како на републичком нивоу тако и у граду Београду и мало тога су урадили, и углавном лоше, оценио је Ного и додао да је коалиција ДЈБ и Двери, новост на политичкој сцени. - Једино ми нисмо били на власти и ми можемо да кандидујемо обећање да коначно долази одговорност у српску политику. Јер за 22 године свега је било само не одговорности, истакао је Ного. Он је казао да ће грађани на дан избора, 4. марта имати могућност да, уколико су задовољни, гласају за досадашње политичке опције које су владале Београдом и Србијом, али да ће већина незадовољних имати и своју политичку опцију, а то је "Да ови оду, а да се они не врате". Ова симболична пловидба је не само почетак кампање, већ и почетак краја лоповлука, корупције и криминала, не само садашње, већ и претходних власти и почетак нове, одговорне политике коју доноси коалиција Двери и Доста је било – „Да ови оду, а да се они не врате“, поручује се у саопштењу Двери. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА