Најновије

ИСТИНА О РАМУШУ ХАРАДИНАЈУ: Амерички генерал убијао сведоке његових злочина

Немац Мартин Хајперц, који је боравио у мисији на Косову, открива како је Стивен Шук, заменик шефа Умника, омогућио да командант ОВК не буде осуђен у Хагу.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Амерички генерал Стивен Шук који је на Косову био заменик шефа Умника, директно је одговоран што су ликвидирани готово сви сведоци у хашком процесу против Рамуша Харадинаја, због чега је овај крвник, сада премијер самопроглашеног Косова и ослобођен.
Шокантне детаље о прљавом америчком генералу открио је експерт немачке владе Мартин Хајперц, који је боравио на Косову као финансијски експерт у званичној мисији Цивилне канцеларије. Он је о свему што је видео на КиМ објавио књигу ''Макијато дипломатија - Косово, мртви угао Европе'', у којој указује и на спрегу појединих међународних званичника и косовских мафијаша који су преузели владавину над том државом.
Како Хајперц пише, информације о генералу Шуку добио је од високог комесара УН из Бадена.
- Бивши амерички генерал Стивен Шук, а сада један од највише рангираних људи овде у Умнику, има повећи досије и уско је повезан са овдашњом елитом. Он је одао имена крунских сведока против Харадинаја, који су после тога убијени. Мом познанику је рекао да човек мора неког да уклони с пута ако то одговара вишим инстанцама – преноси Хајперц податке до којих је дошао.
Након ових открића постаје јасно зашто су готово сви сведови против Харадинаја, њих готово 30, ликвидирани иако су неки од њих чак имали заштиту и крили се под лажним именима. Сурово су убијани и чланови њихових породица. Када је 2007. године Шук напустио Косово, пре краја мандата, више није преостао нико ко би посведочио о зверствима које је садашњи премијер самопрозваног Косова починио у униформи ОВК. Годину дана касније он је ослобођен у Хагу, три године након што се предао трибуналу.
Извештај о свему овоме и Шуковој умешаности наводно је направила и немачка обавештајна служба, међутим, очигледно је цела прича заташкана зарад виших интереса. - независног Косова под америчким протекторатом. Шук се касније ипак вратио на Косово као саветник Хашима Тачија и Харадинајеве партије.
Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун потврђује да су Албанци систематски корумпирали међународне званичнике и да је до сада требало испитати улогу генерала Шука.
- То је радила Тачијева илегална обавештајна служба ШИК којом руководи Кадри Весељи. Они су многе међународне званичнике придобијали да раде у њихову корист дајући им новац, дрогу, намештајући проститутке, неке су и оженили. Познате су и оргије које су међународни званичници правили на Косову викендом, то су биле журке пуне дроге и проститутки. Епилог је био да су они потом откривали имена сведока.
У Донбас стигли британски и амерички инструктори специјалци директно на линију сукоба. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пуковник Славко Никић о злочинима Рамуша Харадинаја
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА