Најновије

"Преврнућемо сваки камен да пронађемо убице Ивановића"

Амбасадорка самозваног Косова у САД Вљора Читаку изјавила је да ће приштинске власти "преврнути сваки камен" како би били пронађене убице Оливера Ивановића. Она је на седници Савета безбедности УН рекла да убиство Ивановића није подстакло етничку мржњу и да су сви на Косову сагласни да иза убиства стоји организовани криминал.

Вљора Читаку (Фото: Јутјуб)

Говорећи о Специјалном суду за ратне злочине тзв. ОВК, Читаку је рекла да је за његово оснивање гласало 80 посланика и да ту иницијатива 43 посланика за његово укидање неће ништа променити. 
Осим тога, Читаку је навела да Косово сарађује са међународним трибуналима те да је више Албанаца осуђено за ратне злочине него Срба. 
- Ниједан суд не може да ревидира историју. Људи на Косову желе правду за све жртве без обзира на националност - рекла је она. 
Читаку је критиковала српско правосуђе због тога што није решило случаје Ћушка и браће Битићи. 
Она је изразила задовољство због тога што је Интерпол уклонио имена Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија са потерница наводећи да је то сигнал да Интерпол више неће дозволити Србији да га злоупотребљава за своје игре. 
Осврнула се и на јуче усвојену стратегију ЕУ о проширењу наводећи да она јасно говори да "Косово и Србија морају да нормализују односе и постигну правно обавезујући споразум". 
- Јасно је да статус кво и замрзнути конфликт нису нормализација. Нормализација се може постићи само ако Србија призна Косово, а што пре то она уради биће боље за регион - рекла је Читаку. 
Она тврди и да је Приштина привржена дијалогу са Београдом и примени споразума, а поново се заузела и за окочање Мисије УН на Косову или промену његовог мандата. 
Подсећамо, косовски председник Хашим Тачи изјавио је недавно да ће истражни органи ускоро изнети конкретне резултате истраге убиства лидера СДП Оливера Ивановића. 
- То је криминално-мафијашки акт, без тачних података о политичком мотиву. Искључује се свака могућност етничког мотива. О томе сам разговарао са председником Вучићем и Србија је изразила спремност да помогне институцијама Косова у размени информација око Ивановићевог убиства - рекао је Тачи. 
Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици, испред канцеларије своје грађанске иницијативе "Србија, демократија, правда".
Прочитајте ОВДЕ како је то Шпанија ударила шамар лажној држави Косово?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Космет после убиства Оливера Ивановића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА