Најновије

ПУПОВАЦ: Не бих хтео да Хрвати имају искуства које Срби имају данас (ВИДЕО)

Ми који смо представници мањина у другој држави нисмо срећни када нам кажу да имамо више права него они други, то се увек заврши неспоразумом, рекао је за РТС председник Српског националног већа и посланик у хрватском Сабору Милорад Пуповац.

Пуповац (Фото: Јутјуб)

Заустављање ширења говора мржње је један од најважнијих послова људи, који раде у јавним службама, а посебно политичара, рекао је гостујући у емисији "Упитник" на РТС-у председник Српског националног већа и посланик у Хрватском сабору Милорад Пуповац.
"Kaд погледате интернет, кад погледате стадионе, кад погледате најразличитије облике комуникације то постаје проблем у хрватско-српским односима и односима у региону", сматра Пуповац.
Председник СНВ-а каже да су разговори нешто што ће се рефлектовати на људе, друга ствар која се рефлектује су школе, а трећа верске институције.
"Ми који смо представници мањина у другој држави нисмо увек срећни када се каже да ви имате више права него они други. То увек заврши неким неспоразумом. Ја не бих хтео да Хрвати имају она искуства које Срби имају данас", навео је Пуповац.
Како је рекао, без обзира на различите статусе и мишљења, сваком би поручио да мањинску политику решава кроз дијалог и кроз специфичност.
САД поделиле зоне и ресурсе на Косову и Балкану, а онда је дошао Путин! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА