Најновије

Америчка авијација убила најмање 100 сиријских војника

Око 100 припадника сиријске војске погинуло је приликом напада авијације америчке коалиције за борбу против терориста, јавила је телевизија Еј-Би-Си, позивајући се на неименовани извор.

Амерички авиони у Сирији (Фото: U.S. Air Force)

Америчка коалиција је саопштила да су ноћас провладине снаге извеле „неиспровоцирани“ напад на штаб Сиријских демократских снага. У саопштењу се наводи да је затим коалиција, како би „одбила агресију на партнере који су учествовали у борби против ИД“, извела контранапад. Том приликом је убијено најмање 100 сиријских војника.
Како је телевизији саопштио неименовани амерички чиновник, ваздушни удари и артиљеријска подршка су имали за циљ да одбију напад. Према његовим речима, напад на седиште Сиријских демократских снага источно од Еуфрата је био добро координиран, у њему је учествовала артиљерија, као и тенкови Т-54 и Т-72.
Чиновник је рекао и да је коалиција користила посебну телефонску линију за везе са руском војском како би је обавестила о одбрамбеном ваздушном нападу у том подручју. Израелске ракете „земља—земља“ засуле Дамаск. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски невидљиви против америчког невидљивог авиона
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА