Најновије

БЛОКАДА: Амбасада САД У Србији делимично обуставила рад, ево шта то значи

Влада САД је у фискалној блокади, пише на Твитер налогу америчке амбасаде у Београду. У пракси, то значи да ће она и даље обављати конзуларне послове, али не и више од тога.

Амбасада САД у Београду (Фото: Јутјуб)

- Амбасада САД у Београду ће и даље обављати конзуларне послове, укључујући и пружање услуга држављанима САД као и издавање виза - наводи се у твиту Амбасаде САД.
Такође, пише и да интернет презентација амбасаде САД као и налози на друштвеним мрежама неће бити редовно ажурирани током трајања блокаде.
- Током делимичног обустављања рада владе САД, Амбасада ће преиспитати начин трошења новца али и одлуке о подршци програмима, те су тако неки догађаји већ морали да се откажу или одгоде - наводи се на Фејсбук страници америчке амбасаде.
Ово је други пут за непуних месец дана да је Влада Сједињених Држава у блокади. То се већ десило крајем јануара, а разлог је био тај што није постигнут договор о буџету, због чега неке службе америчке Владе нису радиле.
Међутим, сада је амерички Сенат усвојио буџетски споразум, али је било прекасно да се спречи блокада владе, која је већ покренута, што је корак назад за Конгрес који контролишу републиканци. Блокада је почела у поноћ.
Прочитајте ОВДЕ шта ће још грађани Србије плаћати за Томислава Николића?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нова зграда амбасаде је свечано отворена за јавност пре четири године.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА