Најновије

"КОАЛИЦИЈА" МОРА БИТИ ЗАУСТАВЉЕНА: Ево колико је сиријских војника заиста настрадало у најновијем масакру америчке авијације!

Сиријско Министарство спољних послова издало је званично саопштење у ком осуђује напад америчке коалиције на провладине снаге у сиријској покрајини Деир Ез Зор.

Амерички авиони нападају сиријске снаге (Илустрација: Правда)

"Најновија агресија, која подлеже осуди за ратни злочин и злочин против човечности, директна је подршка тероризму. Она такође открива и одвратну природу америчких намера против суверенитета, територијалног интегритета и народа Сирије", наводи се у саопштењу. Сиријска дипломатија тражи од међународне заједнице да позове на одговорност такозвану "Међународну коалицију" због најновијег масакра.  Дамаск се нада да ће их међународна заједница тако зауставити од вршења злочина и напада "током којих су, до сада, убили и ранили на хиљаде људи, укључујући жене, децу и старце, притом уништавајући и друштвену и приватну инфраструктуру у Сирији". Напад се одиграо у граду Кашаму, на једином делу сиријске територије са источне стране реке Еуфрат, који је под контролом Дамаска.

Одговарајући на податке изнете од стране америчке телевизије ABC, да је у нападу убијено 100 сиријских војника, војни извори сиријских медија данас су објавили да је у нападу у Кашаму смртне ране задобило 25 војника, а да је несразмерно већи број њих повређен, појашњавајући да су, у највећем броју, у питању добровољци из локалних племена. 
Како американци објавили и оправдали овај масакр, прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Пре три дана је у Деир Ез Зору, у Храму Пресвете Богородице, одржана прва служба од ослобођења тог града:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА