Најновије

КОНКРЕТНИ ПОТЕЗИ: Ево када ће 19 земаља добити тужбу због осиромашеног уранијума!

Први у низу састанака који треба да доведу до формирања Савета за припремање кривичне тужбе против 19 чланица НАТО пакта које су 1999. године бомбардовали нашу земљу одржан је у четвртак навече у Нишу.

Не НАТО (Илустрација: public)

Према речима адвоката Срђана Алексића до краја године тужиће сваку земљу понаособ и позива правнике и лекаре да им се придруже. - Већ годину дана припремамо документацију за писање тужбе. Неколико земаља су морале војницима који су били ангажовани на Косову да плате одштету. Сматрам да и грађани Србије, поговото они који су оболели од карцинома, имају идентична права. Због осиромашеног уранијума угрожено нам је здравље и загађена је животна средина, каже Алексић.
За сада је извесно да ће члан овог тима бити Срето Ного, професор кривичног права који сматра да тужба против НАТО неће унети донети политичке проблеме Србији.
- Ова тужба није политичко већ правно питање. Ми нисмо против НАТО, нека он ради свој посао. Али, ако је НАТО починио кривично дело он треба за то да одговара и то је једино што тражимо, тврди Ного и додаје да имају велики подршку ван Србије око прикупљања материјала за тужбу. Како американци настављају злочиначке активност и у Сирији, прочитајте ОВДЕ. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су сипали отров НАТО бомбардери:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА