Најновије

ЗЛОКОБНА ПОРУКА БОСАНСКИХ РАТНИКА ИСЛАМА: Припремамо децу за време које долази! (ВИДЕО)

- Учимо децу борилачким вештинама, иако су мали да осете да им је тело јако. Уједно тако јачамо и њихов дух. Припремамо их за време када ће се осамосталити, када ће им требати снага тела и духа.

Енвер Хебибовић (Фото: Јутјуб)

То је одговор председника Удружења за развој позитивних и физичких особина “Аскер“ из Сарајева Енвера Хебибовића на оптужбе да децу у зимском кампу обучавају вештинама налик војничким.
Хебибовић је за ТВ Сарајево рекао да се на видео снимку, који је изазвао пажњу јавности у региону, види управо оно што они желе да покажу - то је, како тврди, обични тренинг издржљивости који пролазе и кикбоксери у „адреналинском парку туристичког комплекса у Тешњу“.
- Некима смета то што су деца верски освешћена, што се не стиде тога да су муслимани, да клањају, што признају да им је Алах господар. Та деца сигурно никоме не желе зло, она су ту на добровољној бази њих и њихових родитеља. Израшће у комплетне личности које ће можда само бити опасност злонамерим људима који ће можда, у временима која долазе, кренути да овде поново проводе неке своје смицалице и планове – изјавио је Хебибовић.

"Боље ратници него међеди"

Он сматра да је боље да се чланови удружења зову аскери (ратници) „него ђавли, пуме или међеди“.
Занимљива је његова теза да су прве критике на рачун „Аскера“ дошле из суседних земаља, „које су већ желеле део БиХ да узму себи“.
- Када виде да још постоје институције, удружења која брину о деци да буду здрава, паметна и интелигентна, да буду национално и патриотски освешћена, њима је то одмах проблем. Они би волели да су наша деца на коцки, наркоманији, на блуду, у кафићима – закључио је Хебибовић.

Коме веровати

Међутим, стручњак за безбедност Џевад Галијашевић поставља питање да ли ћемо веровати Хебибовићу или својим очима.
- Оно што објављују говори о злоупотреби деце тако што им стварају ратне психозе. Ради се о милитаризацији деце по угледу на Исламску држава и Ал каиду. Идентитет није само оно што ви мислите о себи, него и оно што испољавате. Оно чиме се „Аскер“ показује је вехабијски изглед и начин обуке који улева несигурност у друштво. На сиријском ратишту већ смо видели ликвидације које су изводила деца. Ово је корак у том правцу. Погледајте школске програме у БиХ па ћете видети да је ова обука непримерена том узрасту - упозорава Галијашевић.
Он потврђује сазнања „ЕуроБлица“ да је Удружење „Аскер“ повезано са истоименом академијом регистрованом у Сарајеву, чији је председник Управног одбора бивши бошњачки командант Сребренице Насер Орић.

Календар у кашњењу

Галијашевић каже да је то својеврсна порука, али додаје да највећи утицај на „Аскер“ има СДА, и то њен огранак у Тешњу.
- Удружење има подршку турске обавештајне заједнице, преко тзв. невладиних организација. Говоримо о прању новца и финансирању оваквих предвојничких обука деце. Њихови родитељи вероватно пролазе теже обуке или учествују у радикалној верској подуци. Ово је врло лоша порука, пут према средњем веку. Овим људима календар касни 700 година, они не желе у Европу. Ако држава то гледа мирно, онда није ни она спремна за пут према Бриселу, већ према Блиском истоку – закључује Галијашевић.

Почеле провере

Министар безбедности БиХ Драган Мектић јуче није одговарао на наше позиве. Међутим, „ЕуроБлиц“ сазнаје да безбедносне агенције БиХ проверавају припаднике селефијског покрета који долазе у „Аскер“ и доводе децу, као и оне који су у судском регистру уписани као одговорни за удружење.
Сазнајемо да је проблем то што у законодавству БиХ не постоји кривично дело било какве индоктринације, већ се евентуално може говорити о изазивању међуверске мржње, што је у овом случају, за сада, тешко доказати.
Погледајте ОВДЕ снимак који је шокирао цео регион.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Медији "у потрази" за "Аскерима" (Ратницима).
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА