Најновије

БОСАНСКИ МИНИСТАР БЕЗБЕДНОСТИ УДАРИО НА СОПСТВЕНИ НАРОД: ''Срби морају проћи катарзу и признати геноцид у Сребреници''

Министар безбедности у Савету министара Драган Мектић сматра да "Срби морају да прођу катарзу и признају геноцид у Сребреници".

Драган Мектић (Фото: Јутјуб)

Мектић је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, рекао да "постоје релевантни документи који доказују геноцид и да Срби морају то признати". "Погледајмо у Немачкој, опет се немачки парламент неки дан извинио за холокауст. Ми Срби морамо проћи ту катарзу и признати геноцид. Нико не може злочине, попут оних у Сребреници, радити у моје име. То су радили болесни умови и те особе треба процесуирати", мишљења је Мектић.
На питање новинара због чега су обавештајно-безбедносне агенције БиХ пратиле хрватске пословне људе Мектић је одговорио: - Пратили смо их као део организованог криминала, који је наша обавештајна служба надзирала.  Ја, као министар безбедности, штитим наше интересе и поштујем законе. И није било речи ни о каквим политичарима, као што је то било представљено у неким медијима. Према тим особама предузете су мере којима смо спречили криминалне радње. Никада није ни један политичар из Хрватске био предмет прислушкивања. Ја сам јавно рекао, политичаре нисмо прислушкивали, али неке људе који су нас хтели довести у незавидан положај јесмо. За то смо добили одобрење од суда. Да се радило о било каквој илегалној радњи, па не бисмо од суда добили одобрење.
Мектић је поручио да политике из Хрватске и из Србије нису искрене према БиХ. - Декларативно јесу, али у пракси се осећа неискреност - сматра Мектић. Како је протекао Дачићев састанак са Тилерсоном, погледајте ОВДЕ. Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мектић о Додику и Русима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА