Најновије

ЛАВРОВ СМРТНО ОЗБИЉАН: Предаја смртоносног оружја Кијеву не може остати без одговарајућег одговора! (ВИДЕО)

Москва не може да забрани Вашингтону да негде нешто испоручује, али ће се извући закључци о предаји смртоносног оружја Кијеву, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Сергеј Лавров (Фото: Синхуа)

- Ми не можемо да забранимо Американцима да неког нечим снабдевају, али сигурно ћемо извући закључке. Чињеница да представници Доњецка и Луганска, који имају прилику да се боре за себе, то пажљиво посматрају, такође је објективна чињеница. Мислим да и то треба имати на уму, рекао је Лавров у програму телевизије „Русија 1“. Сједињене Америчке Државе покушавају да у предају смртоносног оружја русофобичним украјинским властима укључе и Пољску и балтичке земље, док се „солидне“ европске земље супротстављају таквим испорукама, али тихо и не у јавности, рекао је руски министар. - Европа не ћути, већ се тихо и скривено противи. Према нашим подацима, у разговорима са Сједињеним Америчким Државама они изражавају неслагање у одговору на хитне захтеве Вашингтона да се Европа придружи овим испорукама, истакао је Лавров. Према његовим речима, „САД већ покушавају да у ове своје подухвате намаме оне земље које су обележене русофобичним тенденцијама — наше балтичке суседе и Пољску“. - Према нашим подацима, велике, солидне европске државе одлично схватају опасност од таквих дејстава и покушавају да уразуме своје суседе, јер су Американци заједно са Канађанима већ почели да се ангажују на овим испорукама. И то је жалосно, нагласио је руски министар.

Систем ПРО

Амерички систем ПРО практично окружује Русију и сада ће то да се деси и са Кином, рекао је Лавров. Министар је додао да америчка страна под изговором севернокорејског нуклеарног проблема распоређује објекте противракетне одбране на територији Јужне Кореје и Јапана. - Заједно са европским сегментом глобалног система противракетне одбране САД, јасно се види на картама да читав тај систем на изненађујући начин практично окружује Русију, а сада то намерава да уради и са Кином, изјавио је Лавров. По његовим речима, руска страна је против јачања таквих тенденција и спремна је да седне за преговарачки сто како би разговарала о противракетној одбрани између Русије и САД. Како амерички инструктори оторено обучавају украјинске снаге за улазак у Доњецк, погледајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknws.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА