Најновије

"МИ - ГЛАС ИЗ НАРОДА - ДР БРАНИМИР НЕСТОРОВИЋ": О нереаговању надлежних органа на неоусташки испад Динка Грухоњића

Прошло је годину дана од јавног иступања ванредног професора на Одељењу за медијске студије Филозофског факултета у Новом Саду, Динка Грухоњића, на Ребеда фестивалу у Дубровнику где је, евоцирајући усташког злочинца Динка Шакића, показао не само презир за мучка страдања српског, јеврејског и ромског народа у Јасеновцу, већ и спремност да се истакну и прикажу у позитивном светлу они који су геноцид починили, стоји у саопштењу покрета “Ми – Глас из народа – др Бранимир Несторовић”.

Таква иступања, будући да Грухоњић себе у афирмативном контексту успоређује са једним наци-фашистом, а државни органи већ читавих годину дана допуштају да универзитетски професор жртве геноцида некажњено јавно омаловажава, захтевају нашу и међународну најоштрију осуду и хитно обустављање његовог даљег рада на Факултету.

Свако даље задржавање Динка Грухоњића као професора на Факултету у Новом Саду тумачићемо као подржавање и буђење духова наци-фашизма и усташтва у Србији и да је то званичан став не само те институције, већ и власти у Србији. То ће последично захтевати да упозоримо српску и међународну јавност о појави наци-фашистичких иступања у Србији, наводи овај покрет у свом новом саопштењу.

Захтевамо неодложно да се сви надлежни органи према Уставу и Закону укључе и да се у складу с њима Динко Грухоњић процесуира, поручују из покрета “Ми – Глас из народа – др Бранимир Несторовић”.

Прочитајте ОВДЕ више о одласку Дачића у Москву на састанак са Лавровом

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА