Најновије

ХРВАТИ ЉУТИ: Зашто се Вучић није извинио, ништа му се не би догодило? А што се тиче одштете...

Радован Вукадиновић, стручњак за међународне односе и професор на хрватском Факултету политичких знаности, наставио је са оним о чему хрватска јавност прича већ данима.

Вучић и Грабар Китаровићева (Фото: Јутјуб)

Говорећи о томе колико би његов долазак могао да нашкоди председници Грабар Китаровић, која је јуче демонстранте назвала маргиналном групом, одговорио је да би, када би говорили о институцији председника било нормално да Грабар Китаровић и Вучић решавају одређене проблеме, али да је чињеница да су прозвани "маргиналци" остали изненађени јер се ради о групи која је председници дала подршку на изборима.
Вукадиновић се чуди што се Вучић није извинио: "С обзиром на политичку снагу коју има у Србији, мислим да му се ништа не би догодило, а овде би ситуацију смирио. Бар би се формално могло рећи човек је дошао и извинио се с две-три реченице. Чуди ме што то Вучић није учинио. Он би тамо доживио критике, али не превелике, и могао би преко тога да пређе."
Што се тиче ратне одштете, Вукадиновић каже да је то међународно-правно, али и политичко питање и да је сада тешко очекивати да се по том питању нешто учини када то није учињено 1996. године.
Рационалним прорачунима, каже, могао би се утврдити износ одштете, али износе који се спомињу, преко 43 милијарде долара, Србија нема. Исто тако, напомиње, сигурно је да би и Србија тражила ратну одштету.
"Могуће је разговарти, то може бити једна од тема о којој ће се разговарати у будућности, ако дође до бољих односа, ако дође нека нова власт у Србији, могло би доћи до симболичких гестова. Говорити о накнадама и износима који се спомињу је чиста научна фантастика", казао је Вукадиновић.
Прочитајте ОВДЕ коме је Вучић посветио други дан своје посете Хрватској?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић у Хрватској: Не слажемо се о прошлости!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА