Најновије

ОТКРИВЕНО: Украјински Генералштаб спрема напад на Донбас из четири правца!

Начелник украјинског Генералштаба Виктор Муженко де-факто је признао да припрема војне операције против Донбаса веће него икада последњих година.

Војска Украјине (Фото: Синхуа)

Пише: Григориј Игнатов Да би то учинио убедљивим и притом кривицу пребацио на друге, изјавио је да се опасност по територијалну целовитост Украјине повећава и да тобоже „долази са четири стране“.
Чак је признао да због тога „интензивно“ пребацује трупе и војну технику према линијама раздвајања у Донбасу.
Одговарајући на фантазије украјинских националиста-неонациста да је дошло време за напад на Москву и „форсирање Волге“, генерал Муженко је изјавио:
„Нека се нико не боји! Волгу нећемо форсирати. кретаћемо се само по својој државној територији!“
Све би се ово могло багателисати да Муженко није поменуо „претње из четири правца“.
Недавно су „процурили“ украјински штапски документи у којима се говорило баш о четири правца удара на две донбаске републике. Два на Луганску Републику, а два на Доњецку ради њеног опкољавања.
Оперише се у њима са „ударним песницама“, односно концентрацији трупа у функцији пробоја у дубину територија ДНР и ЛНР.
У суштини, Муженко поручује: ми немамо намеру ни да заузимамо Москву ни да форсирамо Волгу јер смо мирољубиви, једино ћемо извести казнену експедицију на својој територији, а међународна заједница нека има у виду нашу мирољубивост, а Русију нека казни ако покуша да блокира нашу „мирољубивост“ у Донбасу.
Муженко је своје ратне припреме признао јер их је немогуће дуже скривати пошто на „линије разграничења“ стижу нове јединице. Зато и прави димну завесу причом о одбијању „агресије са четири стране“.
Првог генерала Украјине нимало не брине што ОЕБС, који има посматраче на целом истоку Украјине не сигнализира ни да се Луганска и Доњецка Република спремају за рат, нити Русија да нападне Украјину...
Све што спрема Муженко чиста је авантура јер његова армија нема бојну надмоћ потребну за напад, а наде које Кијев полаже у то да се Русија неће умешати - потпуно су фантастичне.
Међутим, ипак не треба губити из вида да је у Украјини сада на власти „партија рата“ за коју је агресивна реторика централна тачка идеологије и оправдање за економску и социјалну кризу у земљи, односно - катастрофу и у индустрији у финансијама.
Можда је Муженко заборавио да попије таблете, па се са њим догодило нешто слично као са оним становником Дњепропетровска који је, по одлуци суда, смештен у психијатријску болницу након што је покушао да се закоље јер је почео да „чује Путинов глас“.
Жалосно је што гласови у глави начелника Генералштаба Украјине могу довести не само до његове хоспитализације, него и до смрти хиљада његових потчињених, а и цивила...
Америчка коалиција убила је Руса у Сирији! Више о томе сазнајте ОВДЕ.
Извор: fakti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА