Најновије

ТИЛЕРСОН "ПРИЗНАО": Нисмо постигли трајну победу над терористима! Путујем у Турску јер...

Завршетак велике војне операције против Исламске државе не значи да су САД и њени савезници постигли трајну победу над екстремистима, изјавио је Рекс Тилерсон.

Рекс Тилерсон (Фото: Синхуа/Правда)

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон је, говорећи на састанку о глобалној коалицији против Исламске државе у Кувајту, рекао да су САД одлучиле да дају додатних 200 милиона долара помоћи да би се стабилизовале ослобођене територије у Сирији, пренела је агенција Ројтерс.
Трампова администрација тражи од партнера из коалиције, састављене од 74 државе са циљем уништења исламских екстремиста, да уложе напоре и превазиђу међусобни ривалитет и концентришу се на основни задатак - сламање Исламске државе у Ираку и Сирији, пренела је агенција АП. 
Непријатељства између Ирана и Сирије, с једне и Израела с друге стране, прете да створе нови конфликт у Сирији у којој већ има превише зараћених страна, наводи АП. У Сирији траје већ седам година грађански рат, а Турска је отворила фронт у сиријском региону Африн, који је под контролом Курда, а које подржавају САД. 
Због тога се појачала напетост између чланица НАТО - САД и Турске. Тилерсон ће због тога отпутовати у Анкару у петак, после посета Јордану и Либану. 
Турски министар спољних послова Мелвут Чавушоглу у понедељак је оценио да су односи Турске и САД у "критичној фази". 
Анкара је бесна због подршке Вашингтона курдским "Јединицама за заштиту народа" (YПГ), које Турска сматра терористима повезаним са курдским побуњеницима у Турској. Због тога је амерички неименовани званичник рекао да се у Анкари очекују "тешки" разговори, навела је америчка агенција.
Прочитајте ОВДЕ зашто је Вашингтон забринут а тиче се Средоземног мора и следећег руског потеза?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Земље Залива још нису спремне за преговоре, каже Тилерсон.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА