Најновије

КОСОР ОСУЛА ПАЉБУ ПО КОЛИНДИ: А сад нек себи извезе нешто на ћирилици!

Некадашња хрватска премијерка и чланица ХДЗ, Јадранка Косор, помно је пратила посету председника Србије Александра Вучића Хрватској, а своју огорченост читавим током тог догађаја ревносно је износила на Твитеру, а и примедбе и критике на рачун председнице Колинде Грабар Китаровић.

Јадранка Косор (Фото: Јутјуб)

Косорова је очекивала да се председник Вучић лично извини за говор у Глини 1995.
А када су медији објавили да је новинарка РТЛ изјавила да су с Пантовчака тражили да се Вучићу не постављају питања у вези тог говора, Косорова се обрушила на председницу Китаровић, а посебно ју је изнервирало то што је на рукаву Китаровићевог капута у којем је дочекала Вучића била извезена реч "храброст".
- Сви знају шта је писало по рукавима. Јер је сад нормално да сви знају читати глагољицу, не?! - рекла је она.
На једном од твитова је запитала: "Зашто председника РС не воде данас у обилазак Карлобага, Огулина, Карловца или Вировитице. Или јако познату му Глину. Тек да види како ствари стоје и да се његови снови нису остварили и да, кад то кажемо, није увреда него истина".
И у уторак је наставила у истом тону према председници Китаровић, која је учеснике протест назвала маргиналцима.
- Сви ти маргиналци брзо ће опет бити сви сте ви моји па ће узвратити са сви смо ми твоји. Не брините - навела је Косор.
Потом је уследила њена порука:"Усред Хрватске Вучић чита нам лекцију о понизности и мржњи. Манипулише чињеницама о “личном унижавању” хрватских новинара. Сјајна представа за његову јавност и још један доказ узалудности ове посете.
А потом је констатовала и да би: "Због узрујавања драгога госта питањима о говору у Глини, сад и хрватски новинари могли постати 'маргиналне гупе".
Критикујући Китаревићеву, Косорова јој је замерила присуство на скупштини Српског народног вијећа.
-Кад јој је то требало, рекла је да никада неће доћи на скуп СНВ! На божићни пријем ове године није послала ни изасланика. Али с Вучићем, може и на СНВ - написала је на Твитеру.
Додала је и да: " Кад нам Вучић држи предавање о толеранцији, прошлости и брисању граница! Хвала свима који су нам то омогућили".
Потом се још једном осврнула на извезену поруку на рукавима који је носила Китаровић поручивши: "А сад да си извезе на рукаву и нешто на ћирилици".
Прочитајте ОВДЕ шта све може моћно Вучићево возило којим је допутовао у Загреб?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Нећу се понижавати извињењем Хрватима! Тај филм нећете гледати! 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА