Најновије

МАКРОН ЗАПРЕТИО: Напашћемо Сирију ако се пређе црвена линија

Француски председник Емануел Макрон поручио је да ће Француска "ударити" на Сирију уколико се појаве било какви докази о употреби хемијског оружја против цивила. Истовремено је нагласио како француске обавештајне службе за сада немају доказе који би то и потврдили.

Макрон (Фото: Синхуа)

- По питању хемијског оружја поставио сам црвену линију и држаћу се те црвене линије. Данас, наше агенције и наше оружане снаге нису установиле употребу хемијског оружја против цивила. Међутим, ако докази буду пронађени, Француска ће ударити на места одакле хемијско оружје долази - поручио је Макрон.
Такође је прокоментарисао и телефонски разговор с руским председником Владимиром Путином који је имао крајем прошле недеље.
- Поновио сам председнику Путину да то јасно појасни сиријском режиму који  тврди да не користи хемијско оружје - рекао је Макрон.
Тренутна ситуација у Сирији је поприлично напета, а овом изјавом Макрон заправо отвара врата за још једну војну интервенцију, француску интервенцију.  Шта је довело до наглог сукоба Сирије и Израела прошлог викенда прочитајте ОВДЕ.
Извор: advance.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чеченски председник Рамзан Кадиров помаже Сирији у отклањању последица рата.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА