Најновије

ПУТИН И ПРОСРПСКИ ПОЛИТИЧАРИ ИЗ СВЕТА О КОСОВУ: Пустили сте духа из боце

Приштина данас слави 10 година од проглашења независности такозваног Косова. Неки од светских лидера поводом овог датума коментарисали су о отимању српске територије, преносе Новости.

Путин (Фото: Синхуа)

Путин: Отворена је пандорина кутија

„Запад је пустио духа из боце признавањем независности Косова. Све процене и закључци Међународног суда правде не тичу се само случаја Косова, већ и питања применљивости међународног права на проглашење независности од стране једне државе, у принципу. У том смислу то је „отворена Пандорина кутија“, рекао је Владимир Путин, председник Русије.

Земан: Дупли стандарди

Критиковао сам отцепљење Косова, то је флагрантно кршење Резолуције СБ УН која је гарантовала територијални интегритет Србије заједно са Косовом, нагласио је Милош Земан, председник Чешке у новембру прошле године. „Десило се нешто што се зове дупли стандарди. Када је референдум на Криму, онда је то незаконита анексија, када се осамостали Косово, онда је све у реду. Као председник не именујем нашег амбасадора у Приштини и не примам косовског отправника послова када примам стране амбасадоре“, поручио је Земан.

Жак Огар: Резолуција 12 44 и даље на снази

Резолуција УН 1244 је и даље на снази. Њен циљ је био да се створи период међународне администрације, да би се тако смирило стање, истакао је Жак Огар, пуковник и бивши командант француског контингента КФОРА. „А догодило се потпуно обрнуто. Десили су се прогони, обрачуни, нестанак људи, убиства, трговине органима… Међународна заједница то не би смела да толерише. Сад је на њој да се врати на почетак и пронађе часно решење“, закључио је Огар.

Ханс-Кристијан Штрахе: Косово је део Србије

Косово је без сумње део Србије. Признавање Косова је једино ствар Србије. Притискати земљу због тога био би погрешан пут, поручио је Ханс-Кристијан Штрахе, вицеканцелар Аустрије. Да ли ће Вучић да призна Косово, погледајте ОВДЕ. Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Деманти Гвинеје Бисао: Нисмо признали Косово!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА