Најновије

''ЗБЕРБАНКА'' УЗЕЛА УКРАЈИНСКОГ НЕОНАЦИСТУ КАО ТАОЦА: Кренули да разбијају руске банке у културни центар у Кијеву (ФОТО/ВИДЕО)

Припадници неонацистичке групе „Организација украјинских националиста“ разбили су прозоре и оштетили врата зграде Росотрудничества (Руски центар науке и културе) у Кијеву. Они су на прозоре бацали металне предмете, јаја и камење.

Нереди у Кијеву (Фото: РИА Новости)

Након што су поразбијали прозоре, неонацисти су почели да разбијају филијалу „Алфа банке“ која се налази у близини, али су их припадници специјалних снага полиције спречили у томе. Гомила националиста, како је рекао један од њихових лидера, окупила се у улици недалеко од канцеларије „Збербанке“ и Руског центра. Њихов лидер је позвао „све да се држе заједно како би спречили хапшења“. ​На путу ка Руском центру науке и културе, националисти су, узвикујући антируске пароле, разбијали прозоре канцеларије руске „Збербанке“, стотинак метара од Центра. Након тога су запалили руску заставу. Након напада радикала, украјинска полиција раскинула је споразум о заштити канцеларије Росотрудничества у Кијеву, јавио је украјински портал „Страна“ позивајући се на званично писмо Росотрудничества. Документ је објављен на Фејсбук страници блогера Ивана Славинског. „У вези са околностима, због више силе, обавештавамо вас о прекиду споразума о заштити ваше организације у Борисоглебској улици 2 од 21 час, 17. фебруара“, наводи се у писму упућеном директору представништва Росотрудничество у Кијеву Константину Воробјову. „Иницијатори и извршиоци овог варварског чина од раније су познати полицији. Полиција није предузимала никакве мере, нико није приведен… Обратићемо се полицији и тражићемо да се прекину ове екстремистичке акције. Нико није повређен“, изјавио је за Спутњик директор Центра Константин Воробјов. Једном од украјинских ''патриота'' се заглавила нога приликом покушаја разбијања стакла на ''Збербанци'', а на социјалним мрежама је то комично прокоментарисано: ''Путинова банка је узела патриоту као таоца''.


Фото: VK Зашто Лукашенко шаље војску у Донбас, погледајте ОВДЕ. Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА