Најновије

БРНАБИЋ: Не видим разлог да се Словенија меша у питање Косова!

Изјава председника Словеније Борута Пахора да ће Словенија лобирати да независност Косова призна пет земаља Европске уније које то до сада нису учиниле, није у духу пријатељских односа са Србијом, изјавила је председница Владе Србије Ана Брнабић.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Та изјава не доприноси сарадњи, ни регионалном помирењу и не видим никакав разлог да се Словенија у то меша", рекла је Брнабић.
Она је, у паузи састанка са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић и чланицама Удружења пословних жена Србије, новинарима рекла да је била непријатно изненађена том изјавом.
"Била сам непријатно изненађена том изјавом председника Словеније зато што то није нарочито у складу са састанком који смо имали, који је био јако добар, дуг и отворен.Волела бих да сам тада као председница Владе чула ту намеру, онда бих некако могла један на један да одговорим председнику Словеније, али то није било поменуто", навела је Брнабић. 
Она је додала да је приликом њеног сусрета са Пахором замолила да Словенија, као земља која је признала једнострано проглашену независност Косова, утиче на Приштину да поштује споразуме које је испреговарала и потписала "да би показали озбиљност и да имамо стабилног партнера за разговоре са друге стране". 
"Поздрављам то што су они позвали Приштину да имплементира Бриселски споразум са нагласком на коначно формирање Заједнице српских општина", рекла је Брнабић. 
Она је истакла да Србија "у овом тренутку има пријатељске односе са Словенијом" и да ће о Пахоровој изјави разговарати и са председником Владе Словеније Миром Цераром. 
Прочитајте ОВДЕ каква је то петиција покренута а тиче се Косова?
Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Специјални суд за Косово: Злочин и казна?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА