Најновије

КО СЕ КОМЕ МЕША? Бивши директор ЦИА дао занимљиву изјаву о "комунистима"

Бивши директор ЦИА је у петак на америчкој телевизији сугерисао да се САД мешају у изборе других земаља. Руска амбасада: "То све говори".

Циа, Доналд Трамп (Фото: Синхуа/Паблик)

Запажање високог званичника америчке обавештајне службе уследило је након савезне оптужнице против више Руса оптужених за наводно мешање у председничке изборе 2016. године.
На питање да ли се Сједињене Америчке Државе мешају у изборе других земаља, бивши директор ЦИА Џејмс Вулси изјавио је "вероватно и додао "само из врло доброг разлога, у интересу демократије".
"О, вероватно, али то је за добробит система како би се избегло да комунисти превладају", истакао је Вулси, који се налазио на месту директора ЦИА за време администрације бившег америчког председника Била Клинтона. 
Вулсијев коментар дат је након што је 13 физичких лица уз три групе повезане са Русијом у петак оптужено за наводно мешање у америчке председничке изборе 2016. године. 
У суботу је руска амбасада у Великој Британији цитирала Вулсија у свом твиту, додајући коментар: "То све говори."
Иако америчка обавештајна заједница тврди да се Русија мешала у америчке изборе почевши од 2014. године, Москва негира било какво мешање. 
Такође треба подсетити и да је пред амерички конгрес недавно стигао извештај у ком је наведено да се Русија мешала у изборне процесе у 19 земаља, међу којима је наведена и Србија.
Прочитајте ОВДЕ шта Сергеј Лавров каже о ширењу НАТО на исток недалеко од руских граница?
Извор: Б92/rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Доналд Трамп и Русија; Црне листе и Руски избори.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА