Најновије

ЗНАК ПРИЈАТЕЉСТВА: Лавров доноси Дачићу орден од Путина

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, који ће у Београду боравити 21. и 22. фебруара, уручиће шефу српске дипломатије Ивици Дачићу Орден пријатељства, којим га је одликовао руски председник Владимир Путин, а који је недавно посветио свом покојном оцу Десимиру.

Лавров и Дачић (Фото: РИА)

- Лавров ће Дачићу уручити Орден пријатељства у Амбасади Русије у Београду у четвртак, а тим поводом планирано је да буде уприличена и мања свечаност. Шефу српске дипломатије биће изузетно драго да прими то одликовање јер оно за њега има сентименталну вредност, с обзиром на то да га је посветио недавно преминулом оцу Десимиру - открива извор Курира и додаје да ће током посете Лаврова, а поводом обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије, бити уприличен богат културно-уметнички програм.
Иначе, уочи посете Београду, Лавров је рекао је да се Москва не противи приближавању Србије и земаља региона ЕУ, али да је избор пред који Брисел ставља земље кандидате - или Русија или Запад - веома погрешна политика. Говорећи о Косову, Лавров је навео да ће Русија прихватити било које решење о ком се договоре Београд и Приштина и додао да је без тога бесмислено говорити о месту Косова у УН. Шта је Република Српска поклонила руском амбасадору Чуркину у знак захвалности прочитајте ОВДЕ.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Састанак Дачића и Лаврова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА