Најновије

СТИЖЕ УБИТАЧНА СИЛА: Гомила руских авиона стигла у Хмејмим! Спрема се ударац какав непријатељ није осетио до сада! (ФОТО/ВИДЕО)

Руске Ваздухопловно-космичке снаге распоредиле су додатни контигент ратне авијације у авио-базу Хмејмим у Сирији.

Су-35 (илустрација: Правда)

Према извештајима локалних активиста у базу су данас пристигла четири мултифункционална ловца Су-35С, четири јуришника Су-25, турбомоторни Ту-154М и два авиона са електронском опремом за рано упозоравање А-50У. Провладини активисти забележли су долазак неких од ових авиона у Хмејмим:
Russian Aerospace Forces Deploy New Warplanes At Hmeimim Airbase (Video)

А-50У, авион који у ваздуху може да остане и до 9 сати, специјализован је за уочавање испаљене ракете или непријатељског авиона на раздаљинама до 650 километара, означавање циљева на земљи до 300 километара, а може да препознаје и наводи пријатељске снаге на терену, као и кретање непријатељских бораца.  Иако се претпоставља да је нови контигент руских авиона допремљен у Хмејмим ради учествовања у предстојећој офанзиви Сиријске арапске армије (САА) у Источној Гути, приметно је да се њихов долазак у Сирију дешава у тренутку нарастајућих тензија на обалама Еуфрата између проамеричких снага и сиријско-руско-иранског савеза. Да подсетимо, председник Русије Владимир Путин, током посете Хмејмиму у децембру прошле године, наредио је повлачење великог дела руских снага у Сирији и упозорио, уколико терористи поново добију замах у тој земљи, да ће им Русија "задати ударац какав нису видели до сад".
Руско Министарство одбране није се оглашавало поводом доласка нових авиона у Сирију. Како сиријске снаге припремају офанзиву на Источну Гуту, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Види и невидљиво: Руско чудо технологије А-50У:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА