Најновије

Драганa Трајковић: Лазаревчани незадовољни! Мито и корупција харају овом градском општином!

- Суграђани ми најчешће говоре да имају проблеме са митом и корупцијом који су заступљени у свим ЈП која послују на територији градске општине Лазаревац- каже дипломирани инжењер Драгана Трајковић, председник ОО СРС Лазаревац и потпредседник градског одбора.

Драгана Трајковић (Фото: СРС)

Шта су циљеви Српске радикалне странке на предстојећим изборима? Циљ Српске радикалне странке је да победи на предстојећим изборима и да Београд коначно добије градоначелника каквог заслужује - образованог, способног, поштеног и часног. Приоритет би био решавање нагомиланих проблема у четири области: легализацији, здравству, социјалној политици и градском превозу. Кадрови који ће радити на решавању ових проблема су стручни, поштени, вредни и одговорни.
У којим сферама видите највећи потенцијал за развој Београда? Српска радикална странка је урадила студију: “Шта је потребно урадити да би се омогућио развој Београда?“  Примарне области су унапређење саобраћаја у граду Београду, енергетски развој града -улога обновљивих извора енергије и енергетска ефикасност објеката у граду, водоводна инфраструктура и одвођење отпадних вода са пречишћавањем као предуслови развоја града Београда и заштита животне средине.
Како оцењујете рад Скупштине градске општине Лазаревац и резултате локалне власти? Скупштина градске општине Лазаревац и локална власт у Лазаревцу не раде на решавању нагомиланих проблема у Лазаревцу. У скупштини градске општине су и одборници два синдиката из РБ Колубара који из страха од свог послодавца подржавају све одлуке власти, било да су исправне или штетне по становнике Лазаревца (власт у Лазаревцу чине СПС И СНС).
Да ли постоје нека питања од важности за живот Лазаревчана којима актуелна власт није посветила довољно пажње? Заштита животне средине и децентрализација власти града Београда - вратити надлежности градској општини Лазаревац које је имала до 2008.године и које јој је укинила власт у Београду коју су тада чинили ДС И СПС. Ова власт је то обећала а није ништа урадила.
Поред тога Лазаревац нема градски превоз а ни надлежност да даје дозволе за такси превоз (последица је мали број регуларних такси превозника са дозволом за обављање ове делатности) . Проблем су и велике гужве на аутобуским станицама, чекање, оптерећеност Ибарске магистрале итд. 
Проблем ЈКП Лазаревац је такође један од најбитнијих, Лазаревчани плаћају најскупљу воду у Србији (изузетно висока цена воде 104,22 динара плус пдв)  Већ дужи низ година ЈПКП „Лазаревац“ носи титулу највећег губиташа међу комуналним предузећима у Републици Србији. Протекла година, упркос обећањима како руководства предузећа, тако и челника општине, није донела никакав помак када су у питању обавезе и губици нашег најзначајнијег локалног предузећа.

Које предлоге најчешће чујете од својих суграђана? Најчешће чујем од својих суграђана да су мито и корупција заступљени у свим ЈП која послују на територији градске општине Лазаревац.
Посебно бих истакла примедбе на рад Одељења центра за социјални рад у Лазревцу које је дуги низ година користило средства општинског буџета иако је у надлежности града Београда. Мишљење већине Лазаревчана је да ово одељење треба укинути јер не ради свој посао а новац преусмерити за реновирање школа и вртића.
Уколико би Српска радикална странка постала део власти у Београду, који проблеми би имали приоритет у решавању?
Велики је број проблема које је требало већ решити на територији општине Лазаревац али приоритет би свакако имала социјална питања, саобраћај (превоз Београд –Лазаревац,градски превозу Лазаревцу,такси превоз),нагомилани проблеми у јавним предузећима (ЈКП Лазаревац приоритетно би решавали али и предузеће Колубара услуге и др.). Како је Шешељ прихватио изазоб Бошка Обрадовића за ТВ дуел погледајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миљан Дамјановић: Обезбедимо деци да бесплатно тренирају!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА