Најновије

ЕМОТИВАН И НА РАСТАНКУ: Сергеј Лавров изнео утиске након посете Србији!

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров отпутовао је вечерас из Београда, где је боравио претходна два дана поводом обележавања 180 година од успостављања званичних билатералних односа две земље.

Сергеј Лавров у Храму Светог Саве (Фото: ЈуТјуб)

"Ивица Дачић и целокупно српско руководство је учинило немогуће, не памтим овако емотиван, званичан у сваком смислу, пријатан и братски пријем. Сматрамо да смо 180 година дипломатских односа обележили на најбољи могући начин", навео је Лавров, објављено је на сајту руског Министарства спољних послова. Министар спољних послова Русије отпутовао је вечерас из Београда, а на Аеродрому "Никола Тесла" испратио га је српски колега Ивица Дачић. Лавров је боравио у дводневној посети Србији у склопу обележавања 180 година од успостављања дипломатских односа две земље. Током посете шеф руске дипломатије састао се са највишим званичницима Србије. Са председником Србије Александром Вучићем присуствовао је и свечаној презентацији мозаика у Храму Светог Саве на Врачару, на куполи висине од 65 метара, где је руског министрадочекао и велики број грађана Србије. Више о томе погледајте ОВДЕ. Данас је имао и званичан састанак са министром Дачићем, а на конференцији за новинаре двојица министара су поручила да две земље имају широко подударање ставова у већини међународних питања, а министри спољних послова учествовали су и на трибини у београдском Ректорату, одакле је Лавров упутио тешке речи на рачун САД и НАТО, о чему више можете да сазнате ОВДЕ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Од свих активности Сергеја Лаврова током посете Србији, вероватно најмање пажње привукао је његов сусрет са премијером Аном Брнабић:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА