Најновије

ПЕНТАГОН: Не плашимо се руских Су-57! Нису претња за нас! (ВИДЕО)

САД не сматрају руске ловце пете генерације Су-57 претњом у контексту спровођења америчке војне операције у Сирији, изјавио је представник Пентагона Ерик Пахон.

Су-57 (Фото: Ria)

Како је рекао, будући да Америка на те авионе не гледа као на претњу, Пентагон ће наставити да спроводи своје активности у Сирији у стандардном режиму.
Истовремено, Пахон је упозорио да би размештање тих авиона на руској авио-бази Хмејмим у Сирији било у супротности са изјавама руских званичника око смањења војног контингента у тој земљи.
Претходно је саопштено да су два најновија руска ловца пете генерације примећена како облећу сиријско небо, иако никаквих детаљи по том питању нису саопштени јавности.
Основна намена Сухоја Су-57 (ПАК ФА) је да буде ловац – пресретач смањене уочљивости, што му омогућава непримећеност од противничких радара и других сензора током операција у ваздушном простору. 
Могућност летења надзвучном брзином, у режиму рада мотора без допунског сагоревања, односно суперкрстарење, му ствара велику предност у борби за превласт у ваздушном простору, а у стању је да се супротстави америчким ловцима пете генерације Ф-22 раптор и Ф-35.
Прочитајте ОВДЕ све о паклу сиријске Гуте!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте перфомансе овог моћног авиона и уверите се да ли су у праву када кажу да се не плаше?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА