Најновије

СТИЖЕ "ЗВЕР СА ИСТОКА": Европу ће оковати олуја и снег, жива пада и до -50 степени!

Ледени ваздух из Сибира следеће недеље ће оковати Европу, све до Велике Британије коју ће задесити најхладнија зима у последњих неколико година, уз обилне снежних падавине.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Олуја са Арктика, која се назива "звер са истока", у недељу увече ће донети екстремно ниске температуре, у неким областима и до минус осам степени Целзијусових, што је екстремно ниско за Британију, док ће у другим деловима Европе температура падати до - 20 степени у јутарњим сатима.
Како пише "Гардијан", због необичног струјања ваздуха мраз ће се протезати преко Британских острва, северне Европе и западног Сибира, при чему ће максиламалне дневне температуре бити тек једва изнад нуле у, док се у Русији најављује и до невероватних -50 степени Целзијусових. Хладни талас донеће и велике снежне падавине и олују у већини Европе.
- Нисмо имали овако ниске температуре у овом делу године, у фебруару, још од 2013. године. Али то је необично, поготово што је прилично касно у сезони. Пролеће ће бити одложено овим захлађењем, јер ће 1. марта ледени талас бити тек на половини - рекли су британски меторолози.
Током дана у понедељак, очекује се температура око нуле у већем делу континента, док ће једино Северна Ирска избећи нагло захлађење. Снег се очекује углавном у источним подручјима и вероватно ће се акумулирати у неким деловима.
Лекар из Енглеске, доктор Томас Вајт, упозорио је грађане да ледено време може да има озбиљне последице по здравље људи. Са данима који су сада мало дужи и са више светла може се лако заборавити да хладно време још увек може да убије, поручио је доктор Вајт.
- Грађани старији од 65 година, они са хроничним болестима срца и плућа и мала деца, посебно су угорожени током хладног времена, јер се њихова тела муче са падом температура - рекао је британски лекар.
Прочитајте ОВДЕ шта значи то што је амбасада САД делимично обуставила рад у Србији?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снег направио хаос у региону: Пола метра у БиХ, не престаје у Хрватској.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА