Најновије

Како ухватити Вучића у истини?

У јавном говору наше земље више стила нема, већ просташтво и баналност. Лаж, обмана, манипулација, прекривени говор мржње, као и вређање интелигенције су начин обраћања владајуће гарнитуре јавности.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Ово су на трибини "Матерњи језик политике" закључили новинар, колумниста и критичар Теофил Панчић, историчар уметности Нови Небојша Миленковић, уредник Данаса Драгољуб Петровић и позоришна редитељка, драматуршкиња и културна активисткиња Борка Павићевић. Истакнуто је и то да је "Ухватити Вучића у истини" теже него га ухватити у лажи.
Борка Павићевић је истакла манипулативан начин обраћања, којим се прекрива говор мржње, а коју власт користи при обраћању јавности.
- Не можемо да одвојимо говор тела од вербалног изражавања. То што се назива говором мржње више ништа не значи. Сваки пут кад чујем председника како ословљава својом мимиком и "гестовима" драже би ми било да ме опсује. Као бумеранг. говор мржње враћен је под маском пристојности и толеранције - рекла је она.
Теофил Панчић је рекао да "не постоји начин да ми комуницирамо" мислећи на дијалог са председником Вучићем, и додао да је председника скарадно чак и критиковати.
- Тај језик којим ти људи јавно опште никада није и никада неће бити намењен комуникацији. То никад неће бити чак ни систем вредности са којим се ја не слажем, о коме можемо да дебатујемо. Ту комуникације нема, нема ни језика јер нема мишљења а мишљења нема јер нема вредности, јер говоримо о безвредним празним личностима, о људима који немају убеђења или који имају накарадна убеђења са којима је рационална полемика немогућа - наглашава он.
Прочитајте ОВДЕ шта је Вучић обећао Бугарима?
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лане Гутовић - Вучић глуми владара Србије, систем функционише као јавна кућа!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА