Најновије

ПРВИ ПРАВИ ПОЛИТИЧКИ ДУЕЛ НАКОН ПУНО ВРЕМЕНА: Ко је издајник српског народа и слуга америчких интереса? (ВИДЕО)

Дуел је почео поздрављањем Бошка Обрадовића одлуке Војислава Шешеља да, "као представник власти" дође на дуел, док је Шешељ одговорио да је такав наступ "данак неискуству" и да се у политички дуел, по правилу, никада не улази директним увредама саговорника.

Шешељ и Обрадовић (Фото: ЈуТјуб)

Обрадовић је рекао да су Двери и ДЈБ једина права опозиција на београдским изборима, и да народ, осим њих може да бира или садашњу или за бившу власт, што је Шешељ назвао лажима, јер радикали никада нису били на власти у Београду. Разговор је настављен расправом о Димитрију Љотићу, а Шешељ је објаснио да Обрадовића назива "љотићевцем", зато што је уређивао сабрана дела некадашњег вође и оснивача фашистичког покрета "Збор", који је одговоран за бројне злочине против српског, јеврејског и ромског народа током Другог светског рата, а између осталог и за стрељање ђака у Крагујевцу.  Обрадовић је одговорио контраоптужбама, да је Шешељ био на штанду издавачке куће која је издала ту књигу, али је одбио да одговори да ли је следбеник Љотићеве идеологије. Шешељ је затим наставио да износи податке којима је покушао да докаже да је Обрадовић "амерички плаћеник" наводивши имена људи који су га "врбовали", на шта је Обрадовић одговорио да Шешељ "као стари агент ЦИА најбоље зна ко и како врбује". Дуел је настављен изношењем оптужби за финансијске малверзације. Шешељ је навео бројне милионске финансијске трансакције покрета Двери, које Обрадовић није оповргао, али је рекао да је агенција за борбу потив корупције имала све те податке и да би реаговала да је пронашла нешто спорно. 
"Зато се и боримо против власти, јер је неспособна", одговорио је Шешељ. Међу наведеним трансакцијама, Шешељ је највише инсистирао да Обрадовић одговори за шта је плаћено занатској електричарској радионици 2.125.000 динара, 4.200.000 дизајнерској фирми, као и о баснословним свотама које су исплаћиване адвокатима, за које лидер радикала тврди да су уплаћиване како би биле "опране" и исплаћене на руке Бошку Обрадовићу. Обрадовић је одбио да открије које су услуге плаћене тим свотама и одговорио контраоптужбама, међу којима је и та да је Зоран Ђинђић доносио Шешељу 250.000 марака из иностранства, као и да је "продао" председничке изборе 1997. године. "Двери се финансирају искључиво из буџета", тврди Обрадовић. На његово инсистирање да су Двери "сиромашна странка", Шешељ је приметио да Обрадовић носи толико скупа одела, да кад га види у скупштини, из далека, прво помисли да је у питању Чедомир Јовановић. Шешељ је изнео и тврдње некадашњих најближих сарадника Бошка Обрадовића да се овај заклео пред иконом Богородице Тројеручице у Хиландару да Двери никада неће постати политичка партија и да је узео велики новац од српског манастира за издавање књига, које никада нису одштампане. Обрадовић је на ово одговорио навођењем бивших сарадника Војислава Шешеља: Александра Вучића, Томислава Николића, Маје Гојковић... 
Највећи део свог излагања Обрадовић је посветио наводима из књиге "Како се калио врбов клин", коју је написао некадашњи Шешељев блиски сарадник Александар Стефановић, која је у потпуности посвећена лидеру радикала, а која ће ускоро ући у штампу. Разговор се водио и о Јасмини Вујић, "сивој еминенцији" Двери, за коју су истрачивачки новинари руске Федералне новинске агенције ФАН, како каже Шешељ, утврдили да је главни амерички агент у српској десници.
Обрадовић је на то одговорио да је срамота што је Шешељ вређа, јер је она један од највећих српских научника свих времена, упоредивши је са Николом Тесломи Михајлом Пупином. На оптужбе да радикали нису опозиција, јер не подржавају ни једну иницијативу Двери у Скупштини Србије, Шешељ је рекао да они заиста неће "ни у цркву са њима". Разлог за то, према речима лидера радикала лежи у сарадњи Бошка Обрадовића са Пернаром, који се не устручава да подржава усташе и да окривљује Србе за све сукобе два народа, затим у сарадњи Обрадовића са Сандом Рашковић, која је отворено рекла да су Хрвати имали право на војне операције "Бесак" и "Олуја" и бројним другим "осведоченим непријатељима српског народа". "Штета је што се један опозициони политичар претворио у Вучићеву пудлицу", рекао је Обрадовић, на шта је Шешељ одговорио да он може бити само шарпланинац који кида живо месо са издајника српског народа. Водитељка дуела приметила је да се током дуела готово ни једном речју није поменула главна тема дуела - београдски избори и да је Обрадовић, "осим фасцинације Вучићем", кога је лидер Двери заиста пмињао у готово сваком делу свог обраћања, мало шта рекао осим цитата из неиздате књиге Александра Стефановића и да није одговорио баш ни на једно питање које му је упућено било од стране водитељке или његовог саговорника. Емисија је завршена без одјаве два политичка противника, који су наставили расправу и након гашења рефлектора. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА